TRUCKS

Compania ICA Suedia își începe călătoria către electrificare, alături de Volvo Trucks

Volvo Trucks furnizează un camion integral electric celui mai important retailer suedez de produse alimentare, ICA Suedia, care astfel își începe tranziția către transportul electric. Camionul va livra bunuri refrigerate în regiunea orașului Stockholm. În afară de independența de combustibilii fosili, vehiculul va contribui la reducerea semnificativă a nivelurilor de zgomot și a poluării aerului.
Compania ICA Suedia își începe călătoria către electrificare, alături de Volvo Trucks
Modelele Volvo FL Electric și Volvo FE Electric sunt utilizate în principal pentru distribuția în oraș, așa cum este cazul și companiei ICA. Aceste modele sunt printre primele camioane electrice care au intrat în productia de serie, în 2019.

Noul Volvo FE Electric va fi introdus în circulație în prima jumătate a anului 2021 și va fi folosit în operațiunile zilnice de transport ale companiei ICA. Această livrare marchează un important prim pas în cooperarea dintre Volvo Trucks și ICA, anunțată în noiembrie 2020, care va identifica soluții electrificate pentru reducerea impactului asupra mediului al transportului de mărfuri.

Pentru a identifica modalitățile potrivite de electrificare, experții în electromobilitate de la ICA și Volvo Trucks au studiat împreună parametri precum capacitatea de încărcare, ciclurile de conducere, autonomia și soluțiile de carosare, pentru optimizarea zonelor de utilizare ale noului camion în operațiunile de transport ale companiei ICA.

„Împreună cu ICA, am analizat mai multe rute de transport din cadrul rețelei lor logistice din Suedia, cu sprijinul simulatorului Volvo Trucks pentru gama electrică. Analiza datelor detaliate a fost vitală pentru a putea calcula consumului de energie pentru transporturi – inclusiv pentru încărcare și descărcare – pe rute reale și în situații de trafic în timp real, găsind, astfel, cea mai bună soluție posibilă pentru misiunile zilnice de transport ale ICA,” explică Johan Larsson, director pentru soluții electrice la Volvo Trucks.

Camionul integral electric Volvo comandat de către ICA nu necesită încărcare suplimentară pe timpul zilei pentru ruta pe care o deservește, ceea ce facilitează înlocuirea vehiculului curent cu un model electric.

ICA Suedia și Volvo Trucks au o experiență extinsă în eforturile de a reduce impactul asupra mediului al afacerilor lor. Grupul ICA Group a stabilit ca obiectiv pentru subsidiara sa suedeză de a avea un sistem de transport rutier complet independent de combustibilii fosili până în 2030, iar pentru zonele urbane, acest obiectiv ar trebui îndeplinit până în 2025. Obiectivul va fi îndeplinit prin investițiile în noi tehnologii și prin investigarea modului în care poate fi susținută creșterea producției naționale de biocombustibili.

O parte importantă a cooperării între Volvo Trucks și ICA implică soluții de transport electrificat în Suedia, atât în centrele orașelor, cât și, eventual, pe rute mai lungi, între orașe. ICA Suedia și Volvo Trucks vor conlucra pentru a așeza fundația pentru soluțiile de transport electric prin utilizarea ofertelor deja existente de produse și servicii și prin a testa împreună noi tehnologii. Ambele companii vor continua împreună să investigheze posibilitățile pentru electrificarea pe viitor a transportului în rețeaua logistică a ICA Suedia.

„Suntem foarte mulțumiți că ne-am început călătoria către un transport electrificat. La ICA lucrăm în continuu pentru a minimiza impactul asupra mediului dea lungul întregului nostru lanț valoric, iar creșterea utilizării transportului electric este o dovadă solidă în acest sens. Prin cooperarea cu Volvo Trucks, avem oportunitatea de a personaliza o soluție electrică de transport care, nu numai că îndeplinește cerințele de capacitate și de autonomie pentru camioanele noastre, ci și contribuie la transporturi considerabil mai verzi,” spune Emma Lindström, director logistic la ICA Suedia.

Lansate în 2019, camionul Volvo FE Electric și modelul Volvo FL Electric sunt camioane integral electrice, foarte potrivite pentru distribuția urbană și colectarea deșeurilor. În prezent Volvo Trucks desfășoară teste cu gama electrică grea Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX, camioane care vor fi utilizate pentru transport regional și aplicații urbane de construcții, în Europa. Vânzarea acestor camioane începe pe parcursul anului 2021, iar producția de serie în 2022.

Date despre Volvo FE Electric pentru ICA Suedia
- Volvo FE Electric 6 x 2
- Masă totală în combinație 26 t
- Patru pachete de baterii cu 66 kWh/baterie
- Casetă personalizată cu unitate frigorifică alimentată de bateria camionului, instalată de către carosier
- Volvo FE Electric și Volvo FL Electric sunt în producția de serie din 2019

Despre compania ICA Suedia
Cu aproximativ 1.300 de magazine și o cotă de piață de aproximativ 36%, ICA este cel mai important retailer alimentar din Suedia. Activitatea este operată în cooperare cu retaileri ICA independenți, care posedă și conduc propriile magazine, acest lucru permițându-le să personalizeze concepte și oferte pentru piața locală. ICA Suedia operează transporturi care echivalează cu aproximativ 125.000 de kilometri pe zi, pentru aprovizionarea rețelei de magazine. 

LINK to high resolution images