TRUCKS

Volvo lansează mai multe modele de camioane electrice

Volvo Trucks continuă să-și extindă gama, cu lansarea mai multor noi modele de camioane electrice, făcând posibilă electrificarea mai multor rute pentru transportul urban si regional. Cea mai recentă completare - autocamioane rigide* - întărește și mai mult poziția companiei Volvo de lider în transportul cu camioane electrice.
Volvo lansează mai multe modele de camioane electrice
Noile camioane electrice rigide Volvo pot acoperi o gamă largă de sarcini de transport, cu zero emisii și mai puțin zgomot.

Cu cea mai completă gamă electrică din industria globală a camioanelor, deja în producție, Volvo Trucks își extinde acum oferta cu introducerea versiunilor rigide ale camioanelor sale grele: Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX. Acest lucru face chiar și mai ușoară misiunea companiilor de transport si a companiilor de construcții și servicii municipale de a utiliza vehicule electrice în zonele urbane și regionale.

Datorită unor opțiuni multiple și modulare de baterii, cabine și șasiuri, noile camioane grele rigide pot fi proiectate pentru suprastructuri electrice care să acopere o gamă largă de misiuni de transport, inclusiv distribuția de mărfuri, colectarea deșeurilor și lucrări de construcții. Producția noilor variante va începe în primul trimestru al anului 2023.

„Cu aceste noi camioane electrice, facem mai ușoară tranziția pentru și mai mulți clienți către electrificare și pentru orașe către vehicule cu zero emisii, pentru toate fluxurile de transport. Clienții noștri pot avea camioane personalizate pentru operațiunile lor specifice, pentru a reduce emisiile, beneficiind, în același timp, de aceeași funcționalitate ca și cea a camioanelor diesel pe care le utilizează în prezent,” explică Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

 

Camioanele electrice – mai atractive atât pentru șoferi, cât și pentru orașe
Camioanele diesel cu încărcături grele se întâlnesc în mod obișnuit în multe orașe. Acum este posibilă utilizarea în locul acestora a camioanelor electrice, pentru aceste aplicații. În afara faptului că au un nivel de emisii zero, camioanele electrice oferă un mediu de lucru mai bun pentru șoferi, fiind silențioase – ceea ce contribuie, de asemenea, la orașe mai agreabile pentru rezidenți.

Flexibilitate îmbunătățită pentru clienți
Noile camioane rigide au o capacitate a bateriilor variabilă în funcție de aplicație, cuprinsă între 180 și 540 kWh. Acest lucru, împreună cu numărul de baterii instalate pe un camion, oferă o mare flexibilitate și o gamă largă de potențiale aplicații.

„Aceste camioane pot realiza toate tipurile de transport, de la încărcături mai ușoare, la transporturi grele. Clienții pot alege capacitatea exactă a bateriilor de care au nevoie pentru aplicațiile lor de transport pot optimiza numarul de baterii instalate pe camion in functie de aplicatia de transport, astfel crescând sarcina utilă.

Pe scurt, avem o soluție optimă de transport electric, cea mai eficientă din punct de vedere al costurilor, indiferent de misiunea sa,” spune Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Volvo Trucks este singurul producător global de camioane cu o gamă completă de camioane electrice deja în producție de serie, în acest moment. Targetul companiei este ca jumătate din vânzările sale globale de camioane să fie electrice, până cel târziu în 2030.

*Camioane cu șasiu rigid și aplicații încorporate, cum ar fi macarale, compactoare de deșeuri și mixere de ciment.

 

Rigidele electrice Volvo FH, FM și FMX pot fi echipate după cum urmează:

Disponibile pentru vânzare în decembrie 2022, producția de serie începe în martie 2023:
Lanț cinematic: 490 kW
Unitate de propulsie: 3 motoare electrice

Baterie: 450-540 kWh, 5-6 baterii
Cabină: Sleeper, High, cabină de dormit X-High

Ampatament: 4300-6700

Configurații axe: 4x2R, 6x2R, 6x4R, 8x2R, and 8x4R
Variante PTO: electro-mecanic PTO, montat pe cutia de viteze PTO și electric ePTO

 

Disponibile pentru vânzare în februarie, producția de serie începe în mai 2023:
Lanț cinematic: 330 kW
Unitate de propulsie: 2 motoare electrice
Baterie: 360 kWh, 4 baterii
Cabină: de zi
Ampatament: 3900-6700

Disponibile pentru vânzare în iunie, producția de serie începe în septembrie 2023:
Baterie: 180-270 kWh, 2-3 baterii

LINK la imagini de rezoluție înaltă

For further information, please contact:

Jan Strandhede
Media Relations Director, Volvo Trucks
Tel: +46 31 3233715
Email: jan.strandhede@volvo.com

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,300 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2022 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.