TRUCKS

Volvo Trucks reduce consumul de cumbustibil cu 18%, arată un test pe drumurile publice

Un nou test independent realizat în Germania, cu nava amiral Volvo Trucks a eficienței consumului de combustibil, modelul Volvo FH cu I-Save, recent actualizat, a arătat faptul că acesta consumă cu aproape 18% mai puțin combustibil* față de același test, realizat în urmă cu patru ani.
Volvo Trucks reduce consumul de cumbustibil cu 18%, arată un test pe drumurile publice

În testul realizat de către revista germană independentă Trucker, camionul de 32 t Volvo FH 460 cu I-Save a parcurs un traseu de 343 km pe drumurile publice, care a inclus diferite porțiuni de autostradă, zone deluroase și străzi înguste.

 

Comparativ cu același test realizat în 2018 – înainte ca Volvo să introducă pachetul I-Save de economie de combustibil – modelul Volvo FH 460 cu I-Save testat a obținut o impresionantă reducere combinată de 18% a consumului de motorină și de AdBlue, folosind în medie doar 21,48 l/100 km.

 

„Efectele pachetului I-Save, care oferă îmbunătățiri ale motorului cu turbo-compound, un nou software mai inteligent și elemente aerodinamice îmbunătățite, se combină pentru o utilizare foarte eficientă a combustibilului. Acest test independent este încă o dovadă solidă a marelui impact pozitiv pe care îl are I-Save asupra consumului de combustibil,” spune Helena Alsiö, vicepreședinte pentru managementul de produs pentru lanț cinematic la Volvo Trucks.

 

Consumul redus de AdBlue devine din ce în ce mai important

Până nu demult, costul cu AdBlue n-a beneficiat de o atenție deosebită. Însă acest lucru s-a schimbat dramatic, prețurile pentru acest aditiv crescând cu mai mult de 100% pe multe piețe. În cadrul noului test, Volvo a reușit și să mențină consumul de AdBlue la un nivel redus, de 6% din consumul de motorină.

 

„Economia totală de combustibil, care include atât motorina, cât și AdBlue, a devenit din ce în ce mai importantă pentru costul total de proprietate. Noi ne concentrăm întotdeauna pe menținerea costului total al combustibilului cât mai redus posibil”, continuă Helena Alsiö.

 

Motoarele eficiente – o cheie pentru reducerea emisiilor de CO2

Chiar dacă scopul Volvo Trucks este ca vehiculele electrice să își adjudece jumătate din vânzările sale globale în 2030, motorul diesel va continua să joace un rol important în reducerea emisiilor de CO2. Eficiența îmbunătățită provenind din aceste avansuri pe care le aduce I-Save la nivelul lanțului cinematic este una dintre modalitățile importante de a contribui la reducerea emisiilor de CO2. Motorul Turbo Compound este, de asemenea, certificat să ruleze pe HVO100, o motorină regenerabilă sub forma uleiurilor vegetale hidrogenate, care reduce dramatic emisiile de CO2.

 

 

Informații despre test și despre camion:

·        Testul a fost realizat de Jan Burgdorf, de la revistele Trucker și VerkehrsRundschau din Germania.

·        Lungimea totală a traseului de test: 343 km. Traseul este folosit pentru testarea camioanelor diferitor producători, într-o mare varietate de condiții.

·        Masă brută în combinație: 32 tone.

·        Viteza setată pe cruise control: 85 km/h.

·        Camionul testat în 2022: Volvo FH 460 cu I-Save, a treia generație. Euro 6.

·        Camionul testat în 2018: Volvo FH 460. Euro 6.

·        Viteza medie:

o   2022: 79.9 km/h

o   2018: 79.8 km/h

·        Consumul de combustibil inclusiv AdBlue*:

o   2022: 21,48 l/100 km. Consumul de Ad-Blue în % din motorină: 6,2%

o   2018: 26,15 l/100 km

 

 

Date despre Volvo I-Save:

 

·        I-Save a fost lansat în 2019.

·        Motorul de 13 l cu tehnologie Volvo Turbo Compound, D13TC, face posibilă conducerea la turații reduse și în trepte înalte de viteză pentru perioade mai lungi de timp.

·        Noua funcțiune I-Torque administrează selectarea treptelor de viteză, cuplul motorului și frânarea, atunci când este activat sistemul I-Cruise. Funcțiunea utilizează I-See pentru a studia traseul care urmează a fi parcurs și evaluează cât de mult cuplu este necesar ca motorul să ruleze cât mai eficient din punct de vedere al consumului de energie și de combustibil, pe baza masei totale a camionului.

 

* Economia reală de combustibil poate varia în funcție de mulți factori, cum ar fi viteza de conducere, utilizarea cruise control, specificațiile vehiculului, încărcătura, topografia, experiența șoferului, mentenanța vehiculului și condițiile meteo.

 

LINK to high resolution images

For further information, please contact:

Jan Strandhede
Media Relations Director, Volvo Trucks
Tel: +46 31 3233715
Email: jan.strandhede@volvo.com

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,300 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2022 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.