TRUCKS

Volvo Trucks conduce pe piața de camioane electrice din Europa

Statistici recente arată că în 2021 Volvo Trucks a fost lider pe piața pentru camioane grele integral electrice din Europa, cu o cotă de piață de 42%. În 2021, compania a primit comenzi, inclusiv scrisori de intenție pentru cumpărare, pentru peste 1.100 de camioane electrice, la nivel mondial.
Volvo Trucks conduce pe piața de camioane electrice din Europa
Volvo Trucks a fost lider de piață pentru camioanele electrice grele în Europa în 2021 și a preluat comenzi pentru peste 1.100 de camioane electrice în întreaga lume.

Industria internațională de transport rutier greu trece printr-o transformare către un transport mai sustenabil, vânzările camioanelor grele propulsate cu baterii electrice începând să crească, în principal în Europa. Un număr în creștere de camioane grele integral electrice activează deja în traficul comercial.

Statisticile realizate de către grupul de studii de piață IHS Markit arată că, pe parcursul anului 2021, au fost înmatriculate în Europa 346 de camioane electrice (≥16 tone) – marcând o creștere cu 193% față de 2020. Volvo Trucks deține cea mai mare cotă de piață, de 42%. Țările europene cu cele mai multe camioane electrice înmatriculate (≥16 t) sunt Elveția, Norvegia și Țările de Jos. *

„Suntem hotărâți să conducem revoluția camioanelor electrice și poziția noastră de lider de piață în Europa reprezintă dovada că facem acest lucru. Chiar dacă volumele sunt încă reduse, putem observa un interes în creștere rapidă, atât în Europa și în America de Nord, cât și în alte părți ale lumii. În 2021, am primit comenzi, inclusiv scrisori de intenție pentru a cumpărare pentru peste 1.100 de camioane, din peste 20 de țări. Sunt convins că devine un avantaj competitiv cheie să oferi transporturi electrice, cu zero emisii,” spune Roger Alm, Președintele Volvo Trucks.
 

Volvo Trucks a început producția de serie a camioanelor electrice în 2019, fiind una dintre primele mărci din lume care au făcut acest lucru. Când va incepe producția modelelor electrice grele, Vovo FH, Volvo FM și Volvo FMX în toamna acestui an, Volvo va avea cea mai completă linie de produse electrice din industria globală a camioanelor.
 

Volvo a livrat camioane electrice către clienții din Europa, America de Nord și Australia, din diverse segmente de transport. Targetul companiei este ca jumătate din vânzările sale totale de camioane să fie vehicule electrice, până în 2030.
 

„În mod clar, aceste cifre arată că am avut un start foarte bun al vânzărilor. Cu oferta noastră largă de camioane electrice, este posibilă, acum, electrificarea pentru aproape jumătate din transporturile rutiere grele. Această proporție va crește și mai mult, pe măsură ce distanța pe care o pot parcurge camioanele electrice se va mări și pe măsură ce infrastructura de încărcare pentru camioanele grele se va dezvolta,” a declarat Roger Alm.
 

*Sursa: IHS Markit, ihsmarkit.com. Europa exclusiv Marea Britanie
 

Statisticile IHS Markit privind numărul de camioane grele înmatriculate (≥16 t), în Europa, în 2021, exclusiv Marea Britanie:

Țară

Piata totală 2021

Elveția

77

Norvegia

56

Suedia

47

Țările de Jos

42

Germania

37

Franța

25

Danemarca

21

Spania

11

Italia

9

Ungaria

7

Polonia

4

Belgia

3

Republica Cehă

2

Finlanda

2

Irlanda

2

Austria

1

Total

346

LINK la imagini de înaltă rezoluție.

For further information, please contact:

Jan Strandhede
Media Relations Director, Volvo Trucks
Tel: +46 31 3233715
Email: jan.strandhede@volvo.com

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,300 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2022 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.