TRUCKS

Camionul electric Volvo de categorie grea este pus la încercare: excelează atât în autonomie, cât și în eficiență energetică

Primul test independent de eficiență energetică realizat cu un camion electric Volvo de categorie grea, complet încărcat, a avut loc în Germania. Camionul electric și-a depășit autonomia anunțată oficial și a utilizat cu 50% mai puțină energie față de omologul său diesel.
volvos-heavy-duty-electric-truck-is-put-to-the-test-excels-in-both-range-and-energy-efficiency
Lanțul cinematic electric este foarte eficient, transformând camionul complet electric într-un instrument puternic, pentru reducerea emisiilor de CO2.

LINK către filmul testului

Camionul testat a fost un Volvo FH Electric, un vehicul cu emisii zero, cu o putere maximă continuă de 490 kW și o masă totală în combinație de 40 t. Jurnalistul german din domeniul transporturilor Jan Burgdorf a testat camionul pe Green Truck Route, un traseu de 343 km, care include o varietate de autostrăzi, zone deluroase și șosele mai înguste. Acest traseu este folosit pentru testarea camioanelor producătorilor, într-o gamă extinsă de condiții de trafic.

 

„După ce am condus acest camion pot spune că este la fel de agil, dacă nu chiar mai agil decât un camion diesel. Șoferii vor fi surprinși de cât de ușor este de condus, de cât de silențios este și de cât de bine reacționează. Nu are niciun fel de vibrații,” spune Jan Burgdorf.

 

Volvo FH Electric a menținut o viteză medie de 80 km/h pe parcursul  întregului traseu, aceeași ca și în cazul unui camion Volvo FH echipat cu motor diesel și pachet de eficiență a consumului I-Save. Pe baza unui consum energetic de numai 1,1 kWh/km, camionul electric are o autonomie totală de 345 km cu o singură încărcare.

 

„Aceste rezultate ale testului arată că este posibil să se parcurgă până la 500 km într-o zi normală de lucru, cu o scurtă pauză pentru încărcare, de exemplu, în timpul pauzei de masă,” explică Tobias Bergman, Press Test Director la Volvo Trucks.

 

În cadrul testului Green Truck Route, Volvo FH Electric a utilizat cu 50% mai puțină energie decât un Volvo FH cu motor diesel similar.

 

„Lanțul cinematic electric este foarte eficient, transformând camionul complet electric într-un instrument puternic, pentru reducerea emisiilor de CO2” comentează Tobias Bergman.

 

Obiectivul Volvo Trucks este ca vehiculele electrice să își adjudece jumătate din vânzările de camioane până în 2030, iar, din 2040, să obțină o reducere a emisiilor de CO2 de 100%, pe întreg ciclul, de la producție, la utilizare, pentru noile camioane vândute.

 

„Ne-am asumat angajamentul față de Acordul de la Paris în ceea ce privește schimbările climatice. Au fost stabilite obiective bazate pe cercetări științifice și adoptăm măsuri pentru a urgenta dezvoltarea, pentru a reduce dramatic emisiile de CO2 în conexiune cu transporturile rutiere de mărfuri. Am convingerea că gama extinsă de camioane electrice pe care o avem deja pe piață este o dovadă clară în acest sens,” concluzionează Tobias Bergman.

 

Date despre test și camion

·       Masă brută în combinație: 40 t

·       Viteză medie: 80 km/h

·       Consum energie: 1,1 kWh/km

·       Capacitate baterie: 540 kWh

·       Putere maximă continuă: 490 kW

·       Distanță totală traseu de test: 343 km

·       Autonomie totală cu o singură încărcare: 345 km

  • Camionul testat Volvo FH Electric poate acoperi până la 500 km pe parcursul unei zile de lucru, cu o încărcare suplimentară, de exemplu în timpul pauzei de masă.

 

Date despre gama de camioane electrice Volvo:

·       Volvo Trucks dispune de o gamă de șase camioane integral electrice, proiectate să acopere diverse aplicații de transport.

·       Modelele Volvo FH, FM și FMX Electric au o masă totală în combinație de 44 de tone. Vânzările sunt în desfășurare, în Europa, iar producția va începe în a doua jumătate a anului 2022.

·       Producția de serie în Europa a modelelor Volvo FL și FE Electric, pentru distribuție urbană și colectarea deșeurilor, a început în 2019.

·       În 2020, a început producția modelului Volvo VNR Electric pentru America de Nord.

 

 

4 ianuarie 2022

  •  

LINK către imagini de înaltă rezoluție

LINK către filmul testului 

LINK către website-ul dedicat electromobilității 

For further information, please contact:

Jan Strandhede
Media Relations Director, Volvo Trucks
Tel: +46 31 3233715
Email: jan.strandhede@volvo.com

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,300 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2022 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.