TRUCKS

Volvo Trucks îmbunătățește modul de conducere și eficiența camioanelor sale pentru orașe

Volvo FL și FE, cele mai utilizate camioane pentru distribuția în zonele urbane, au primit noi cutii de viteze, actualizate, care oferă eficiență îmbunătățită și o conducere mai lină.
Volvo Trucks îmbunătățește modul de conducere și eficiența camioanelor sale pentru orașe
Pentru a îmbunătăți și a optimiza conducerea modelelor Volvo FL și FE, sunt disponibile trei moduri diferite de conducere: economy, performance și off-road. Fiecare mod este selectat prin apăsarea unui buton din bord, care este afișat pe panoul de instrumente.

Volvo FL este membrul gamei Volvo Trucks, mai mic și mai agil, iar, cu noua sa cutie de viteze cu 8 trepte complet automată (cu două trepte mai mult decât modelul anterior) oferă economii de combustibil de până la 4%.

 

„Cu noua cutie de viteze, oferim, de asemenea, PTO (priză de putere) pentru staționare, făcând camionul mai versatil și perfect pentru basculante, vehicule pentru împrăștierea materialului antiderapant, pluguri de zăpadă și multe alte operațiuni similare,” spune Kenneth Ackerberg, Product Manager pentru Volvo FL și FE.

 

În același timp, modelul mai mare, Volvo FE, dispune acum de aceeași cutie de viteze actualizată I-Shift utilizată pe modelele Volvo Trucks mai grele, făcând schimbarea treptelor cu 30% mai rapidă.

 

O îmbunătățire semnificativă a modului de conducere este obținută prin noua modalitate în care cutia de viteze I-Shift interacționează cu motorul. Actualizarea include o activare mai rapidă a ambreiajului care rezultă într-o întrerupere mai scurtă a cuplului. Acest lucru face și schimbarea treptelor mai rapidă, pentru o experiență mai armonioasă în conducere.

 

„O schimbare mai rapidă a treptelor face posibilă optimizarea selectării treptelor într-un mod mai eficient. Conducerea în oraș, cu multe porniri și opriri, conduce la prea multe schimbări de trepte, astfel încât îmbunătățirile vor fi evidente și foarte apreciate de către șofer,” continuă Kenneth Ackerberg.

 

Trei moduri diferite pentru conducere optimizată

Pentru a îmbunătăți și a optimiza conducerea modelelor Volvo FL și FE, sunt disponibile trei moduri diferite de conducere: economy, performance și off-road. Fiecare mod este selectat prin apăsarea unui buton din bord, care este afișat pe panoul de instrumente.

 

„Pentru a economisi combustibil într-un mod cât mai usor, camionul pornește întotdeauna în eco-mode, oferind funcția I-roll în timpul condusului „la pedală”. Insă, modul performance rămâne ușor accesibil printr-un simplu clic. Am adăugat, de asemenea, un mod off-road, aceste camioane putând fi utilizate pentru aplicații ușoare din domeniul construcțiilor,” concluzionează Kenneth Ackerberg.


Modul off-road îmbunătățește performanțele la viteze reduse, pentru a face conducerea mai sigură, a oferi control mai bun și o experiență mai puțin stresantă pe drumurile care nu sunt în stare bună.

 

30 iunie 2022

LINK la imagini de rezoluție mare

For further information, please contact:

Jan Strandhede
Media Relations Director, Volvo Trucks
Tel: +46 31 3233715
Email: jan.strandhede@volvo.com

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,300 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2022 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.