TRUCKS

Comandă record de camioane electrice Volvo din partea companiei Maersk

Volvo Trucks America de Nord a câștigat o comandă pentru 110 camioane Volvo VNR Electric, din partea companiei globale de logistică Maersk. Aceasta se adaugă unei comenzi anterioare de 16 vehicule din același model și marchează cea mai mare comandă comercială singulară de camioane electrice Volvo de până acum.
Gladstein Neandross & Associates - Volvo & Maersk Electric Vehicle Handover in Santa Fe Springs, CA. Photograph by Matt Petit/NHOUSE for GNA
Livrarile camioanelor electrice Volvo VNR Electric către compania Performance Team, din grupul Maersk vor începe în Q2 2022.

Comanda a fost plasată de către Performance Team, parte a Maersk Group, și contribuie la un total de 126 de astfel de camioane electrice care vor fi utilizate de Performance Team. Primele camioane electrice vor fi operaționale în trimestrul 2 al anului 2022, toate cele 126 de camioane vor fi în activitate până în trimestrul 1 2023.

 

„Volvo Trucks este încântat să continue colaborarea cu Maersk pentru a susține obiectivele de sustenabilitate ale flotei sale și să joace un rol cheie în investițiile continue ale organizației în soluții de electromobilitate,” a spus Peter Voorhoeve, președinte al Volvo Trucks North America.

 

Camioanele de Clasa 8 vor fi utilizate în California, pentru o varietate de aplicații de transport, deservind transporturile portuare și rute de distribuție între depozite.

 

Volvo VNR Electric are o autonomie de până la 440 km și poate stoca până la 565kWh. Camionul poate fi încărcat 80% în 90 de minute, cu pachetul de șase baterii, sau în 60 de minute în cazul versiunii cu 4 baterii. Volvo VNR Electric este produs la fabrica Volvo Trucks New River Valley din Virginia, producătorul exclusiv al tuturor camioanelor Volvo pentru America de Nord.

 

Vânzări 50% electrice până în 2030

La nivel global, Volvo Trucks și-a stabilit obiectivul ambițios ca, până în 2030, 50% din totalul vânzărilor sale să fie electrice.

 

„Suntem hotărâți să conducem transformarea industriei transporturilor. Volumele sunt încă scăzute, dar observăm o creștere rapidă a interesului în Europa, America de Nord și în alte părți ale lumii. În 2021, am primit comenzi, inclusiv scrisori de intenție de cumpărare, pentru peste 1.100 de camioane din peste 20 de țări. Devine în mod clar un avantaj competitiv cheie să poți oferi transporturi electrice, cu emisii zero,” spune Roger Alm, Președintele Volvo Trucks.

 

Volvo Trucks a fost lider de piață pentru vehicule grele, în 2021, în Europa, cu o cotă de piață de 42% și deține o poziție fruntașă și în America de Nord. Cu un total de șase modele de camioane electrice în producție, în acest an, Volvo Trucks are cea mai completă gamă electrică din industria globală a camioanelor, acoperind de la distribuția urbană și colectarea de deșeuri, la transporturile din domeniul construcțiilor și cel regional. 


Link la imagini de rezoluție mare

For further information, please contact:

Jan Strandhede
Media Relations Director, Volvo Trucks
Tel: +46 31 3233715
Email: jan.strandhede@volvo.com

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,300 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2022 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.