TRUCKS

DHL și Volvo Trucks demarează o nouă colaborare printr-o comandă de 44 de camioane electrice

Volvo Trucks și Deutsche Post DHL Group au semnat un acord de cooperare pentru a accelera trecerea la vehiculele cu emisii zero. DHL intenționează să-și intensifice tranziția către camioanele electrice grele prin introducerea a 44 noi camioane electrice Volvo pe rutele europene.
DHL și Volvo Trucks demarează o nouă colaborare printr-o comandă de 44 de camioane electrice
Un factor important în decizia DHLde a accelera tranziția către vehiculele cu emisii zero se datorează experienței pozitive pe care o are în utilizarea unui camion electric Volvo în Londra

Comanda include 40 de camioane electrice model Volvo FE și Volvo FL care vor fi utilizate pentru livrările de colete în transportul urban. Și camioanele electrice pentru trasee mai lungi sunt vizate, iar DHL a decis să înceapă să utilizeze camioane Volvo pentru transport regional, începând cu patru unități Volvo FM Electric în Marea Britanie.

 

Primele camioane au fost deja comandate, șase de către DHL Parcel UK și două de către DHL Freight. Aceste achiziții vor conduce la economii anuale de aproape 600 t de CO2 și aproximativ 225.000l de motorină pentru Grupul Deutsche Post DHL.

 

„Ne-am angajat să îndeplinim cererea în creștere din partea clienților noștri pentru soluții sustenabile și ecologice și să ne atingem obiectivul pe termen lung de zero emisii, până în 2030. Ca furnizor de servicii logistice, conversia flotei noastre de vehicule este o pârghie importantă care ne ajută să evităm emisiile de CO2 de asemenea și în transportul rutier. Mai multe dintre diviziile noastre vor beneficia, astfel, de acest acord cu Volvo Trucks,” explică Pablo Ciano, vice-președinte executiv pentru dezvoltare corporate la Deutsche Post DHL Group.

 

Un factor important în decizia DHL de a accelera tranziția către vehiculele cu emisii zero se datorează experienței pozitive pe care o are în utilizarea unui camion electric Volvo în Londra, începând din noiembrie 2020 – care realizează livrările în districtul West End. Vehiculul a fost primul vehicul comercial greu electric utilizat în logistica urbană, în Marea Britanie.

 

„DHL este un important furnizor logistic global, care s-a angajat să își reducă impactul asupra schimbărilor climatice. Împreună, putem face diferența și sunt mândru că vom lucra în spiritul parteneriatului, cu scopul de a ne atinge obiectivele bazate pe știință de a ne reduce impactul asupra mediului,” spune Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

 

Cooperarea implică adoptarea noilor tehnologii Volvo și activități comune de dezvoltare în domeniul electrificării. Acordul include, de asemenea, analizarea, de către Volvo Trucks, a operațiunilor de transport ale DHL, cu scopul de a asigura implementarea cu succes a unor soluții electrice de transport personalizate.

 

Volvo Trucks este lider de piață pentru camioane grele integral electrice în Europa, cu o cotă de piață de 42% în 2021. Încă din 2019, Volvo Trucks a început producția de serie a camioanelor electrice, ca una dintre primele mărci de camioane din lume care au făcut acest lucru. Compania a livrat camioane electrice unui portofoliu larg de clienți din Europa, America de Nord și Australia. 

 

LINK la imagini de rezoluție înaltă

 

For further information, please contact:

Jan Strandhede
Media Relations Director, Volvo Trucks
Tel: +46 31 3233715
Email: jan.strandhede@volvo.com

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,300 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2022 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.