TRUCKS

Încep vânzările pentru camioanele electrice grele Volvo

Vânzările pentru gama camioanelor electrice grele Volvo se intensifică, odată cu deschiderea oficială a sistemului de comenzi.
Încep vânzările pentru camioanele electrice grele Volvo
Volvo Trucks has now officially opened the ordering system for its heavy-duty electric truck range.

Volvo Trucks a deschis, acum, oficial sistemul de comenzi pentru gama de camioane electrice grele, Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX. Producția de serie va începe în toamnă și se va intensifica gradual. Camioanele electrice vor fi produse, pentru început, în fabrica Tuve din Goteborg, neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2

 

„Aceasta este o piatră de hotar pentru Volvo Trucks. Clienții manifestă un mare interes pentru a plasa comenzi pentru aceste camioane extraordinare. Până acum le-am oferit clienților și partenerilor posibilitatea de a semna scrisori de intenție pentru cumpărare , dar acum începem să semnăm comenzi ferme, ceea ce reprezintă un pas înainte major către electrificare,” spune Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

 

În 2021, Volvo Trucks a preluat comenzi, inclusiv scrisori de intenție pentru cumpărare, pentru peste 1.100 de camioane electrice, din peste 20 de țări.

 

Atât versiunile electrice ale camioanelor Volvo din gama medie Volvo FE, Volvo FL cât și Volvo VNR se află deja în producția de serie. Cele mai mari piețe din Europa pentru camioanele electrice Volvo sunt, în prezent, Norvegia, Suedia și Germania. Volvo Trucks este lider de piață în Europa pentru camioanele grele electrice, cu o cotă de piață de 42% în 2021 și deține, de asemenea, o poziție fruntașă în America de Nord.

 

„Devine, în mod clar, un avantaj competitiv să fii capabil să oferi soluții de transport silențioase și cu emisii poluante zero”, comentează Roger Alm.

 

Cu un total de șase modele de camioane electrice în producție începând cu acest an, Volvo Trucks are cea mai completă gamă electrică din industria globală de camioane, acoperind toate aplicațiile, de la distribuție urbană și colectarea deșeurilor, până la transport in domeniul construcțiilor în zonele urbane și transport regional. Obiectivul companiei este ca jumătate din vânzările sale totale să fie camioane electrice, până în 2030. 

Date:

·        Autotractoarele Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX Electric sunt puse în vânzare acum

·        Versiunile rigide vor fi lansate în trimestrul al patrulea 2022.

2 mai 2022

Link la imagini de rezoluție inaltă

For further information, please contact:

Jan Strandhede
Media Relations Director, Volvo Trucks
Tel: +46 31 3233715
Email: jan.strandhede@volvo.com

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,300 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2022 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.