TRUCKS

Volvo FH cu I-Save – Campion al economiei de combustibil în cadrul mai multor teste

În cadrul mai multor teste independente realizate de reviste germane din domeniul transportului rutier, Volvo FH cu I-Save a fost desemnat campion al economiei de combustibil, în ceea ce privește consumul de motorină și de AdBlue, chiar dacă vehiculul testat nu a fost echipat cu cele mai recente actualizări Volvo în privința eficienței consumului.
Volvo FH cu I-Save – Campion al economiei de combustibil în cadrul mai multor teste
Volvo a demonstrat că economia și performanța pot fi combinate.

În prezent, costul combustibilului se află mai mult decât oricând în atenția transportatorilor. Nu numai că prețul motorinei a crescut spectaculos în ultima vreme, ci multe companii de transport sunt afectate de prețurile la AdBlue, care s-au dublat.

 

„Atunci când investești într-un camion nou, este mai important ca niciodată să studiezi îndeaproape consumul total de energie al camionului,” spune Peter Franzén, Product Manager pentru motoare la Volvo Trucks.

 

Campion la economia de combustibil în mai multe teste

Revistele independente germane „Trucker” și „Transport” au testat, recent, modelul Volvo FH 500 cu I-Save, precum și alte camioane ale unor competitori majori europeni. Volvo a ieșit câștigător în ambele teste în privința economiei de combustibil, din punctul de vedere al consumului total de motorină și de AdBlue. În ciuda consumului redus, camionul Volvo a obținut și o viteză medie foarte ridicată în testul Trucker, iar în testul publicației Transport chiar și-a învins competitorii la viteză.

 

„Inginerii noștri au reușit să combine viteza ridicată cu un consum foarte scăzut de combustibil, ceea ce reprezintă o realizare extraordinară. Adesea, trebuie să alegi ori una, ori alta, dar noi am demonstrat că economia și performanța pot fi combinate,” explică Peter Franzén. „Și mai impresionant este faptul că am reușit să fim cei mai buni la economia de combustibil în ambele teste, chiar dacă vehiculul testat nu fost echipat cu cele mai recente îmbunătățiri din domeniul economiei de combustibil, care vor scădea consumul cu încă câteva puncte procentuale!”

 

Noile îmbunătățiri conduc la o economie de până la 13% din costurile totale cu combustibilul

Camionul test a fost un Volvo FH cu I-Save, o versiune care combină diferite elemente ale lanțului cinematic și ale software-ului pentru a îmbunătăți economia de combustibil cât de mult posibil. Inima I-Save o reprezintă motorul turbo compound, care face posibilă conducerea la turații reduse în trepte superioare de viteză pentru perioade mai lungi de timp. Cu actualizările recente, I-Save poate adăuga cumulativ o îmbunătățire de până la 13% a consumului de combustibil – comparativ cu nivelul consumului de la lansarea sa, în 2019.

 

„Pentru a îmbunătăți eficiența consumului de combustibil, am dus modelul Volvo FH cu I-Save cu un pas mai departe, pentru a asigura o optimizare completă a motorului. Având în vedere nivelul istoric al prețurilor la energie pe care îl avem acum, n-ar fi putut să existe o mai bună sincronizare,” concluzionează Peter Franzén.

 

Informații despre noile îmbunătățiri în domeniul economiei de combustibil

Procesul de combustie al motorului a fost îmbunătățit și mai mult, prin adaptarea injectoarelor, a compresiei și a axei cu came în mod special pentru pistoanele unice Volvo, cu design ondulat. Masa totală și fricțiunea internă au fost reduse. Turbocompresorul de înaltă performanță și pompa de ulei au fost upgradate și chiar și filtrele de ulei, combustibil și aer au beneficiat de îmbunătățiri patentate, pentru o mai bună performanță.

 

Motorul actualizat lucrează împreună cu cutia de viteze inteligentă automatizată I-Shift, care este, acum, cu 30% mai rapidă. Răspunsul mai rapid contribuie la o și mai mare îmbunătățire a consumului, a ușurinței și a fineții în conducere.

 

I-Torque este un nou software de cuplu care crește eficiența energetică prin analizarea datelor privind topografia, utilizând funcția I-See și adaptând conducerea la particularitățile traseului. I-See folosește informații despre traseul planificat pentru a profita de energia cinetică a vehiculului în cel mai bun mod, atunci când se parcurge un traseu deluros. Noul software, I-Torque, optimizează atât selectarea treptelor de viteză cât și cuplul motorului. Studiază traseul care va urma și evaluează topografia în raport cu masa vehiculului – pentru a decide exact de cât cuplu are nevoie motorul și în ce moment, pentru a merge cu cea mai mare eficiență posibilă a consumului de combustibil.

 

La parcurgerea unor distanțe lungi, aerodinamica vehiculului joacă un rol important pentru economia de combustibil. Astfel, au fost făcute mai multe schimbări pentru îmbunătățirea fluxurilor de aer, care includ spații mai înguste în partea frontală a cabinei și extensii mai lungi ale roților.

 

Toate aceste îmbunătățiri contribuie la livrarea celor mai mari economii de combustibil și la cele mai mici costuri totale obținute vreodată de Volvo Trucks. Va fi interesant de văzut cum va reuși Volvo să îmbunătățească și mai mult rezultatele viitoarelor teste ale presei de specialitate. 

 

LINK to high resolution images

 

For further information, please contact:

Jan Strandhede
Media Relations Director, Volvo Trucks
Tel: +46 31 3233715
Email: jan.strandhede@volvo.com

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,300 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2022 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.