TRUCKS

Premieră mondială: Volvo livrează clienților camioane electrice cu oțel produs fără resurse fosile

Ca primul producător de camioane care face acest lucru, Volvo a început să folosească pe camioanele sale oțel produs fără resurse fosile. Primele camioane electrice cu oțel fără resurse fosile sunt, acum, livrate clienților.
Premieră mondială: Volvo livrează clienților camioane electrice cu oțel produs fără resurse fosile
Premieră mondială: Primele camioane electrice cu oțel fără resurse fosile sunt, acum, livrate clienților.

În luna septembrie a acestui an, Volvo Trucks a început producția de serie a camioanelor sale electrice de categorie grea, de 44 de tone*, fiind primul producător global de camioane care reușește acest lucru. Unele dintre camioanele electrice vor fi, de asemenea, primele din lume care vor fi produse cu oțel fabricat fără resurse fosile.

 

„Călătoria noastră către un nivel net de zero emisii presupune atât să avem camioane independente de combustibilii fosili în utilizare, cât și să înlocuim, în timp, materialele folosite pentru camioanele noastre cu alternative produse fără resurse fosile și cu materiale reciclate,” spune Jessica Sandström, Senior Vicepreședinte pentru Managementul de Produs la Volvo Trucks.

 

Oțelul este produs fără resurse fosile de către fabricantul suedez de oțel SSAB, utilizând o tehnologie complet nouă, cu electricitate independentă de combustibili fosili și cu hidrogen. Rezultatul este un impact climatic semnificativ redus și un important pas către un lanț valoric cu un nivel net de zero emisii. Printre clienții care vor avea oțel produs fără resurse fosile pe camioanele lor, se numără Amazon și DFDS, iar dintre companiile de transport - Simon Loos, Unilever.

 

„La Amazon, suntem pe cale de a ne face toate operațiunile să aibă zero emisii de carbon, până în 2040. Avem nevoie de parteneri ca Volvo, pentru a face posibilă această transformare,” spune Andreas Marschner, Vicepreședinte pentru Servicii de Transport în Europa, la Amazon.

 

DFDS s-a angajat să realizeze tranziția verde și să ofere soluții de transport și de logistică mai ecologice. Fiecare pas în această tranziție a logisticii ne aduce mai aproape de o societate fără emisii de carbon și, în acest sens, suntem fericiți să aflăm că unele dintre noile noastre camioane electrice care vor fi livrate în curând sunt produse cu oțel fabricat fără resurse fosile,” spune Niklas Andersson, EVP al Diviziei Logistice DFDS.

 

Prima tranșă de oțel produsă cu ajutorul hidrogenului este utilizată pentru ramele de șasiu ale camioanelor electrice, coloana vertebrală a camionului, pe care sunt montate toate celelalte componente principale. Pe măsură ce disponibilitatea acestui tip de oțel va crește, acesta va fi introdus și la nivelul altor componente ale camioanelor.

 

Un camion Volvo poate fi reciclat 90%

Astăzi, aproximativ 30% din materialele dintr-un camion Volvo nou provin din materiale reciclate. De asemenea, până la 90% din componentele unui camion pot fi reciclate, la sfârșitul duratei lui de viață. Oțelul produs fără resurse fosile va fi o completare importantă pentru oțelul tradițional și cel reciclat, utilizate pe camioanele Volvo.

 

Volvo Trucks s-a angajat să respecte prevederile Acordului de la Paris și să obțină un nivel net de zero emisii cu efect de seră în lanțul valoric până cel târziu în 2040.

*Masă Brută în Combinație (GCW)

 

LINK la imagini de rezoluție mare

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactați:

Irina Marcov
Marcom & PR Manager
Tel.: +40-21-202 96 30
E-mail: irina.marcov@volvo.com

Volvo Trucks furnizează soluții complete de transport pentru clienții profesioniști exigenți, oferind o gamă completă de camioane de tonaj mediu și greu. Asistența pentru clienți este realizată printr-o rețea globală de dealeri cu 2.200 de puncte de service în 130 de țări. Camioanele Volvo sunt asamblate în 12 țări din întreaga lume. În 2023, au fost livrate global aproximativ 145.000 de camioane Volvo. Volvo Trucks este parte a Grupului Volvo, unul dintre cei mai importanți producători mondiali de camioane, autobuze, echipamente de construcții și motoare maritime și industriale. Grupul oferă, de asemenea, soluții complete de finanțare și service. Activitatea Volvo Trucks se bazează pe cele 3 valori fundamentale: calitate, siguranță, grijă față de mediul înconjurător.