TRUCKS

Un an record pentru Volvo Trucks în 2022 – cele mai mari volume dintotdeauna și cotă de piață crescută în 41 de țări

2022 a fost un an record pentru Volvo Trucks. Compania a livrat către clienți cel mai mare număr de vehicule dintotdeauna și și-a crescut, de asemenea, cota de piață, în 41 de țări.
Un an record pentru Volvo Trucks în 2022 – cele mai mari volume dintotdeauna și cotă de piață crescută în 41 de țări
În 2022, Volvo Trucks a obținut cele mai bune performanțe din istoria companiei.

În 2022, Volvo Trucks a obținut cele mai bune performanțe din istoria companiei. Producătorul global de camioane a livrat 145.195 de camioane în 2022, ceea ce reprezintă o creștere cu 19% față de 2021, când au fost livrate 122.525 de camioane. Volvo Trucks și-a crescut, de asemenea, cota de piață pe segmentul camioanelor grele (≥ 16 tone) pe 41 de piețe la nivel global. Livrările record și creșterea cotei de piață trebuie privite în contextul problemelor din supply chain, care au dominat întregul an.

 

Am avut un an fantastic, luând în considerare vremurile nesigure și dificile pe care le trăim. În ciuda problemelor din lanțul de aprovizionare și perturbărilor la nivelul producției, am reușit să ne creștem semnificativ volumele și să livrăm clienților camioanele, astfel încât să poată crește și să-și poată îmbunătăți afacerile. Acest lucru se datorează colaborării noastre strânse cu furnizorii, precum și muncii asidue din cadrul organizației noastre și dealerilor noștri,” spune Roger Alm, Președintele Volvo Trucks.

 

În Europa, Volvo Trucks are o cotă de piață de 18,2%, cea mai înaltă dintotdeauna. Volvo Trucks este lider de piață în mai multe țări europene. Compania și-a crescut cota de piață și în America de Nord și Australia, la 10,8% și respectiv 17,0%. În Brazilia, Volvo Trucks și-a crescut cota de piață la 24,6% și a devenit, astfel, lider de piață pentru prima dată.

 

„Am lansat cu succes noi produse și servicii, pe parcursul anului, și am vândut vehicule către mulți clienți noi. Feedbackul pe care îl primim din partea clienților este că apreciază și prețuiesc camioanele noastre de înaltă calitate și eficiente din punct de vedere al consumului, precum și suportul profesionist și rapid pe care îl primesc din partea rețelei noastre extinse de dealeri și centre service. Toți acești factori contribuie la propria lor productivitate,” spune Roger Alm.

 

Deschizător de drumuri în electrificarea transporturilor

Volvo Trucks a început producția de serie a camioanelor grele electrice în 2022, fiind primul producător global de camioane care a făcut acest lucru. Livrările de camioane electrice manifestă, acum, o tendință clar pozitivă și de creștere. SUA, Germania, Țările de Jos, Norvegia și Suedia sunt, astăzi, cele mai mari piețe pentru camioanele electrice ale Volvo.

 

Mulți dintre clienții noștri, atât din Europa, cât și la nivel internațional, au început tranziția către electric. Ei văd clar faptul că transportul cu zero emisii este o oportunitate de afaceri incitantă și în dezvoltare. Sunt foarte încrezător că această tendință va continua și va crește rapid, în următorii ani,” declară Roger Alm.

 

6 februarie 2023

 

Europa înseamnă UE, plus Norvegia, Elveția și Marea Britanie. Include conținut furnizat de către IHS Markit, ihsmarkit.com

America de Nord (SUA și Canada), sursă:     Wards Automotive, wordsauto.com
Australia, sursă:         Consiliul Industriei de Camioane, https://www.truck-industry-council.org/

Brazil, sursă:              Anfavea, Asociația Braziliană a Producătorilor de Vehicule Automotive, https://anfavea.com.br

 

LINK la imagini de înaltă rezoluție

For further information, please contact:

Jan Strandhede
Media Relations Director, Volvo Trucks
Tel: +46 31 3233715
Email: jan.strandhede@volvo.com

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,300 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2022 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.