TRUCKS

Volvo oferă camioane electrice specializate pentru construcții

Volvo Trucks a dezvoltat o gamă de camioane electrice de categorie grea dedicate industriei de construcții. Prin utilizarea camioanelor electrice, acum companiile pot să răspundă cererii în creștere pentru vehicule cu niveluri reduse de zgomot și cu emisii zero pe și în jurul șantierelor de construcții.
Volvo offers electric trucks well-suited for construction
The demand for electric transport in urban construction is increasing.

Cererea de transporturi electrice în industria construcțiilor crește, datorită zonelor cu emisii zero în orașe și necesitatea ca firmele de transport să îndeplinească obiectivele climatice, acestea reprezentând principalele două forțe motoare.

 

Volvo Trucks a dezvoltat, astfel, camioane electrice grele care le permit clienților din segmentul construcțiilor să facă trecerea către un transport mai sustenabil. Camioanele convenționale cu șasiu unic și cu aplicații încorporate pentru o gamă largă de suprastructuri, cum ar fi basculante, mixere și macarale, sunt acum oferite și în versiuni electrice.

 

„Camioanele de construcții parcurg, de obicei, distanțe scurte și operează în fluxuri repetitive, de exemplu, în livrarea materialelor de construcții către șantiere. Acest fapt le face foarte potrivite pentru electrificare. Camioanele noastre electrice pot fi personalizate pentru a îndeplini aceste misiuni de transport, astfel clienții din domeniul construcțiilor pot avea același camion pe care îl folosesc azi, dar în versiune electrică. Acest lucru le conferă o manevrabilitate îmbunătățită, niveluri reduse de zgomot și emisii poluante zero.” explică Jessica Sandström, Global Product Manager la Volvo Trucks.

 

Configurate pentru sarcină utilă crescută și productivitate
Noile camioane electrice sunt flexibile, datorită unei mari varietăți de cabine și de opțiuni de baterii și unei oferte cuptinzătoare de configurații de axe. Aceasta permite obținerea unei game mai largi de șasiuri și posibilitatea unui ampatament mai scurt, de 3.900 mm, ceea ce permite o flexibilitate mai mare de a personaliza camionul pentru o gamă largă de operațiuni de construcții.

 

Clienții pot opta pentru pachete de baterii de la 2 la 6 baterii, pentru a se potrivi cerințelor lor specifice de autonomie și sarcină utilă. Noile camioane rigide au o capacitate a bateriilor cuprinsă între 180 și 540 kWh.

 

„Atunci când este vorba despre capacitatea bateriilor, camionul poate fi configurat pentru a se potrivi aplicației de transport actuale. A nu avea mai multe baterii la bord decât sunt necesare înseamnă că sarcina utilă poate crește și, odată cu ea, și productivitatea,” comentează Jessica Sandström.

Trei opțiuni de PTO

Trei opțiuni de priză de putere, PTO, pe camioanele electrice facilitează montarea suprastructurilor electrice sau mecanice: ePTO electric, PTO pe transmisie și PTO electromecanic.

Atât soluția pe transmisie, cât și cea electromecanică oferă bune oportunități de a optimiza consumul de energie și de a preveni zgomotul excesiv.

 

Volvo Trucks este singurul producător global de camioane cu o gamă completă de camioane electrice deja în producția de serie. Targetul companiei este ca jumătate din vânzările sale globale de camioane să fie electrice până cel târziu în 2030.

 

 

 

Camioanele Volvo FM și FMX electrice cu aplicații încorporate din fabricație pot fi echipate astfel:

 

 

Lansate pentru vânzare în decembrie 2022, producția de serie începând în martie 2023:
Lanț cinematic: 490 kW
Unitate de propulsie: 3 motoare electrice

Baterii: 450-540 kWh, 5-6 baterii
Cabină: Sleeper, High, X-High sleeper

Ampatament: 4.300-6.700

Configurații axe: 4x2R, 6x2R, 6x4R, 8x2R, și 8x4R
PTO: ePTO electric, PTO pe transmisie și PTO electromecanic

 

Lansate pentru vânzare în februarie 2023, producția de serie începând în mai 2023:
Lanț cinematic: 330 kW

Unitate de propulsie: 2 motoare electrice

Baterii: 360 kWh, 4 baterii

Cabină: de zi

Ampatament: 3.900-6.700

 

Lansate pentru vânzare în iunie 2023, producția de serie începând în septembrie 2023:
Baterii: 180-270 kWh, 2-3 baterii

28 februarie 2023

LINK la imagini de rezoluție înaltă

For further information, please contact:

Jan Strandhede
Media Relations Director, Volvo Trucks
Tel: +46 31 3233715
Email: jan.strandhede@volvo.com

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,300 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2022 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.