TRUCKS

Volvo prezintă camioane electrice cu autonomie mai mare

Volvo Trucks prezintă o gamă de baterii mai puternice pentru camioanele sale de tonaj mediu, capabile să ofere o autonomie de până la 450 km și să facă posibilă electrificarea mai multor misiuni urbane de transport.
Volvo prezintă camioane electrice cu autonomie mai mare
Noile baterii, destinate gamei medii de camioane Volvo, vor oferi până la 450 km autonomie totală cu o singură încărcare.

Datorită bateriilor mai puternice destinate gamei medii de camioane Volvo, Volvo FL și Volvo FE Electric, este, acum, posibilă accelerarea tranziției către transporturi urbane mai silențioase și mai curate. Noile baterii oferă o capacitate mai mare cu 42% și pot livra, ca rezultat, până la 450 km autonomie totală cu o singură încărcare.

 

Acest lucru înseamnă că vehiculele pot să abordeze majoritatea tipurilor de rute și misiuni de transport din zonele urbane, precum și să asigure puterea necesară echipamentelor pentru aplicații consumatoare de energie, cum ar fi colectarea deșeurilor sau aplicațiile din construcții urbane. Energia suplimentară poate fi utilizată pentru sarcini de transport urban în cadrul unor ture de lucru mai lungi, fără să necesite o reîncărcare. Ca rezultat al îmbunătățirii bateriilor, Volvo FL Electric are, acum, o autonomie de până la 450 km, iar Volvo FE Electric are o autonomie de până la 275 km.

 

„Cu o autonomie de până la 450 km, camioanele noastre electrice sunt gata să înlocuiască întreaga flotă de camioane diesel urbane a clienților noștri. Volvo FL și FE Electric produc un nivel minim de emisii și de zgomot, ceea ce este în beneficiul mediului, al șoferului și al tuturor celor care trăiesc și se deplasează în interiorul orașelor,” spune Jessica Sandström, SVP Product Management la Volvo Trucks.

 

O capacitate mai mare înseamnă că sunt necesare mai puține baterii pentru același nivel de putere disponibil în prezent. Dacă misiunile clienților necesită autonomii mai mici, pot, astfel, să își crească sarcina utilă, prin utilizarea unui număr mai scăzut de baterii – cu o creștere a sarcinii utile de 500 kg pentru fiecare baterie eliminată.

 

„Pentru unii clienți, este mai important să aibă la dispoziție o sarcină utilă mai mare, decât să-și maximizeze autonomia. Colaborăm strâns cu clienții noștri, pentru a alege cea mai bună soluție,” spune Jessica Sandström.

 

Prin înlocuirea unui camion Volvo FL sau Volvo FE diesel cu o versiune electrică utilizând energie „verde”, pe o rută tipică, sunt economisite aproximativ 30 de tone de CO2 anual.*

 

Camioanele Volvo FL și FE Electric actualizate sunt disponibile pentru comandă acum, iar pentru livrare în toamna anului 2023.

De când a început producția de camioane integral electrice, în 2019, Volvo Trucks a vândut aproape 5.000 de camioane electrice în 40 de țări de pe glob. Obiectivul companiei este ca jumătate din vânzările sale globale de camioane să fie electrice, până în 2030.

 

Date camioane:

Volvo FL Electric:

Lanț cinematic: până la 180 kW   
Unitate de propulsie: 1 motor electric
Baterii: 280-565 kWh, 3-6 baterii

Autonomie:

  • Până la 450 km (distribuție) fără priză de putere electro-mecanică, 6 baterii
  • Până la 280 km (distribuție) fără priză de putere electro-mecanică, 3 baterii

 

Volvo FE Electric:

Lanț cinematic: până la 225 kW
Unitate de propulsie: 2 motoare electrice

Baterii: 280-375 kWh, 3-4 baterii
Autonomie:

  • Până la 275 km (distribuție) fără priză de putere electro-mecanică, 4 baterii
  • Până la 200 km (manipularea deșeurilor) cu priză de putere electro-mecanică, 4 baterii

 

*Economia de CO2 se bazează pe calculul realizat utilizând Volvo Environmental Footprint Calculator (se compară, în cazul utilizării urbane, cu un kilometraj mediu anual de 50.000 km și se presupune că omologul diesel utilizează 7% biodiesel și obține o medie de consum de 21 l/100 km. Masa totală a modelului Volvo FE Electric este de 27 t, iar cea a modelului Volvo FL Electric - 16,7 t).

 

20 iunie 2023

LINK la imagini de rezoluție înaltă

For further information, please contact:

Helena Lind
Media Relations Director, Volvo Trucks
Email: helena.lind@volvo.com
Tel: +46 76 5536257
 

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,200 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2023 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.