TRUCKS

Volvo livrează 20 de camioane electrice către DFDS în Goteborg

Volvo Trucks livrează 20 de camioane integral electrice către compania logistică DFDS din Goteborg, Suedia. Livrarea este parte a unei comenzi totale de 125 de camioane electrice. O parte din noua flotă electrică va fi folosită pentru a transporta mărfuri către și de la fabrica de asamblare Volvo Trucks din Goteborg.
Volvo livrează 20 de camioane electrice către DFDS în Goteborg

DFDS, cea mai mare companie integrată de logistică și shipping din Europa de Nord, a plasat una dintre cele mai mari comenzi de camioane Volvo electrice pe baterii – 125 de unități Volvo FM Electric. Acum, 20 dintre aceste camioane își fac debutul în traficul comercial.

 

Paisprezece dintre camioane, încărcate cu electricitate verde, vor fi utilizate în transporturile către și de la fabrica de camioane grele Volvo din imediata apropiere a orașului Goteborg. Inițiativa marchează un pas important pentru atingerea obiectivului Volvo de sustenabilitate – de a avea un supply chain 100% fără resurse fosile, până în 2040. În plus, patru dintre cele 20 de camioane livrate către DFDS includ oțel produs independent de combustibilii fosili.

 

„Credem ferm în puterea exemplului și a începe să folosim camioane cu emisii zero în fluxurile noastre de mărfuri este o parte importantă a strategiei noastre de a crea un sistem de transport sustenabil, de clasă mondială. Sunt foarte mândru să am DFDS ca partener în această călătorie,” explică Roger Alm, Președintele Volvo Trucks.

 

Utilizarea camioanelor electrice cu zero emisii de eșapament este parte a ambiției DFDS de a deveni neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon, până în 2050.

 

„Înlocuirea camioanelor noastre convenționale, diesel, cu alternative precum Volvo FM Electric va avea un impact semnificativ asupra emisiilor noastre de carbon. Dar acest efort necesită mai mult decât investiții financiare. Este important să lucrăm cu furnizorii de energie și cu liderii industriei, cum este Volvo Trucks, pentru ca ambițiile noastre climatice să devină realitate. Tranziția necesită infrastructura potrivită și cooperare. Nu poate fi atinsă lucrând de unul singur,” spune Niklas Andersson, Vicepreședinte Executiv și Șef al Diviziei Logistice la DFDS.

 

De când a început producția camioanelor complet electrice, în 2019, Volvo Trucks a vândut peste 4.300 de camioane electrice în mai mult de 38 de țări la nivel global. Volvo oferă, în prezent, cea mai extinsă gamă de produse, cu șase modele electrice în producție de serie, destinate unei largi varietăți de necesități de transport, urban și interurban. Targetul global al Volvo Trucks este ca, în 2030, 50% din totalul camioanelor noi pe care le vinde să fie electrice.

 

3 martie 2023

 

Despre DFDS

DFDS furnizează servicii logistice și de feribot în Europa și Turcia, cu cifre de afaceri anuale de 18 mld DDK. Cei 8.000 de angajați lucrează pe feriboturi și camioane, precum și în birouri din 20 de țări. DFDS, companie fondată în 1866, are sediul central la Copenhaga și este listată la bursa Nasdaq Copenhagen


LINK la imagini de rezoluție înaltă

For further information, please contact:

Jan Strandhede
Media Relations Director, Volvo Trucks
Tel: +46 31 3233715
Email: jan.strandhede@volvo.com

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,300 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2022 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.