TRUCKS

Volvo primește o comandă record, de 1.000 de camioane electrice

Volvo Trucks a semnat o scrisoare de intenție, pentru vânzarea a 1.000 de camioane electrice, începând de acum, până în 2030, către Holcim, unul dintre cei mai mari furnizori din lume de soluții pentru segmentul de construcții. Aceasta reprezintă cea mai mare comandă de până acum pentru camioane electrice Volvo, iar primele 130 de unități vor fi livrate în 2023 și 2024.
Volvo primește o comandă record, de 1.000 de camioane electrice
Volvo a primit o comandă de 1.000 de camioane electrice, cea mai mare de până acum pentru gama de camioane electrice a companiei.

Holcim este un producător global de soluții pentru industria de construcții, cu sediul central în Elveția. Acum, compania și subcontractorii săi au agreat, împreună cu Volvo Trucks, un plan pentru livrarea a 1.000 de camioane electrice Volvo în cadrul operațiunilor Holcim din Europa, de acum și până în 2030.

Primele 130 de camioane electrice Volvo FH și Volvo FM vor fi livrate către piețe precum Franța, Germania, Elveția și Marea Britanie, începând cu al patrulea trimestru al anului 2023 și pe parcursul lui 2024.

Acest acord este rezultatul unui parteneriat mai extins, între Holcim și Grupul Volvo.

„Colaborarea pe termen lung și un puternic angajament de a face, într-adevăr, diferența sunt esențiale pentru a realiza mari reduceri de CO2. Sunt foarte mândru de parteneriatul pe care l-am dezvoltat cu Holcim și de rezultatele pe care le obținem împreună,” spune Martin Lundstedt, Președinte & CEO Volvo Group.

„Tranziția către emisii nete zero necesită o colaborare profundă de-a lungul lanțurilor valorice. Suntem entuziasmați să colaborăm cu Volvo pentru decarbonizarea logisticii noastre europene cu flote electrice, făcând progrese pentru atingerea obiectivului de a avea 30% camioane cu zero emisii până în 2030,” spune Jan Jenisch, Președinte și CEO al Holcim.

Prin înlocuirea a 1.000 de camioane existente Volvo FH diesel cu Volvo FH Electric, care utilizează energie „verde”, pe traseele tipice, pot fi economisite până la 50.000 t de CO2, în fiecare an.

Ambele companii si-au exprimat angajamentul față de inițiativa obiectivelor bazate pe știință (Science-based), care stimulează acțiuni ambițioase de protecție a mediului, în sectorul privat, și ambele sunt membri fondatori ai Coaliției First Movers (FMC).

Date: FMC

FMC (First Movers Coalition) este o coaliție de companii care-și folosesc puterea de cumpărare pentru a crea piețe timpurii pentru tehnologiile inovative „curate”, în cadrul a opt domenii greu de schimbat.

Date: Inițiativa Science-Based Targets

Inițiativa obiectivelor bazate pe știință (Science-based Targets initiative - SBTi) stimulează acțiuni ambițioase de protecție a mediului în sectorul privat, prin a le permite organizațiilor să-și stabilească obiective elaborate științific de reducere a emisiilor. Obiectivele sunt considerate a fi „bazate pe știință” dacă sunt în linie cu cele mai recente cercetări științifice care subliniază ce ar fi necesar pentru îndeplinirea obiectivelor Pactului de la Paris – limitarea încălzirii globale la 1,5°C față de nivelurile pre-industriale.

Date: Holcim

Holcim este o companie globală de soluții sustenabile de construcții, cu sediul central în Elveția. Este prezentă în peste 60 de țări și are aproximativ 60.000 de angajați.

Notă:

Reducerea de CO2 se bazează pe o calculație realizată prin intermediul aplicației Volvo Trucks denumită Environmental Footprint Calculator (se iau în calcul emisiile de CO2 la un kilometraj anual de 80.000 km pentru un camion cu o masă totală de 44 t și se presupune că vehiculul diesel cu care se realizează comparația utilizează 7% biodiesel și are un consum mediu de 23 l/100km).

LINK la imagini de rezoluție înaltă

For further information, please contact:

Helena Lind
Media Relations Director, Volvo Trucks
Email: helena.lind@volvo.com
Tel: +46 76 5536257

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,200 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2023 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.