TRUCKS

Volvo Trucks lansează un videoclip muzical, pentru a crește siguranța rutieră

STOP, LOOK, WAVE! (Oprește-te, privește, fă cu mâna!) este un mesaj simplu, dar unul care poate salva vieți. Reprezintă de asemenea tema unui nou videoclip muzical Volvo Trucks, lansat în timpul Săptămânii Globale a Națiunilor Unite pentru Siguranță Rutieră 2023. Scopul este de a ajunge la copiii de vârstă școlară din toată lumea, pentru a sublinia importanța unui comportament sigur, precum și creșterea atenției acordate camioanelor grele în trafic.
Volvo Trucks launches music video to boost road safety
STOP, LOOK, WAVE! este tema noului videoclip muzical Volvo Trucks, lansat în timpul Săptămânii Globale a Națiunilor Unite pentru Siguranță Rutieră 2023. Scopul este de a învăța copiii de vârstă școlară din lumea întreagă cum să beneficieze de mai multă siguranță în trafic.

În fiecare an, aproximativ 1,3 milioane de persoane își pierd viața și 50 de milioane sunt rănite în accidente rutiere. Pentru persoanele cu vârste între 5-29 de ani, nu există amenințare mai mare asupra vieții lor. Iar, pe drumurile publice, 1 din 4 decese sunt în rândul pietonilor și bicicliștilor.

În încercarea de a îmbunătăți această situație, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) organizează Săptămâna Globală a Națiunilor Unite pentru Siguranță Rutieră – invitând persoane fizice și instituții să contribuie la obiectivul ONU de a reduce decesele și rănirile în urma accidentelor rutiere cu 50% înainte de 2030.

Contribuția Volvo Trucks este un program de training pentru copii, numit STOP LOOK WAVE, care îi învață cum să se comporte mai sigur în trafic. Programul include o melodie nouă și un videoclip muzical care încurajează copiii din întreaga lume să traverseze în siguranță.

„Pentru noi, la Volvo, siguranța se află în ADN-ul nostru; nu ne concentrăm numai pe elementele de siguranță de la bordul camioanelor noastre, ci și pe intensificarea comportamentelor sigure în trafic, pentru a reduce riscul accidentelor”, spune Anna Wrige Berling, director pentru Siguranța Traficului și a Produselor la Volvo Trucks. 

Mișcări de dans pentru a răspândi mesajul 
În videoclip, sunt prezentați copii din întreaga lume, care demonstrează câteva mișcări simple de dans, concepute pentru a face mesajul mai atractiv pentru persoanele tinere și pentru a răspândi mesajul.

Videoclipul muzical și materialul de training, lansate în timpul săptămânii ONU a siguranței, reprezintă o versiune actualizată a programului lansat în 2015. De atunci, copiii din peste 30 de țări au participat la acest program.


„Cu noul videoclip muzical, sperăm că putem ajunge la și mai mulți copii din și mai multe țări. Școlile și organizațiile de toate tipurile pot să ruleze programul nostru de siguranță, pentru a încuraja un comportament sigur, pentru protecția copiilor noștri și pentru salvarea de vieți”, spune Anna Wrige Berling.

VIZIONEAZĂ VIDEOCLIPUL STOP LOOK WAVE AICI

LINK către imagini de înaltă rezoluție 


NOUL VIDEOCLIP MUZICAL

Noua melodie și videoclip muzical pentru Stop Look Wave este parte a materialului de training destinat copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani. Acesta îi încurajează să se oprească înainte de a traversa strada. Apoi, trebuie să se uite în ambele direcții, pentru a vedea dacă se apropie mașini și să intre în contact vizual cu șoferii. Apoi, trebuie să facă cu mâna și, dacă șoferul răspunde acestui gest, pot ști că i-a văzut și pot traversa în siguranță. 

For further information, please contact:

Helena Lind
Media Relations Director, Volvo Trucks
Email: helena.lind@volvo.com
Tel: +46 76 5536257
 

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,200 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2023 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.