TRUCKS

Volvo dezvăluie camioane electrice actualizate, proiectate pentru transporturi cu zero emisii

Cu o autonomie de până la 450 km, un timp de încărcare cu 50% mai scurt și cu noi sisteme de siguranță activă, camioanele Volvo electrice de gamă medie actualizate sunt proiectate pentru mediul urban – permițând operațiuni logistice și de transport sigure și cu zero emisii.
Volvo dezvăluie camioane electrice actualizate, proiectate pentru transporturi cu zero emisii
Noile Volvo FE și FL Electric – camioanele de gamă medie concepute pentru transportul urban și logistica cu emisii zero

În contextul în care orașele introduc zone „curate” și companiile își cresc ambițiile de sustenabilitate, camioanele cu zero emisii care pot îndeplini toate necesitățile logisticii și transporturilor urbane sunt mai relevante decât oricând. Pentru a îndeplini aceste cerințe, Volvo Trucks își prezintă camioanele actualizate de gamă medie – Volvo FL și FE.

 

Volvo FL și FE sunt ideale pentru majoritatea aplicațiilor în orașele aglomerate, cum ar fi distribuția, colectarea deșeurilor și operațiunile de construcții urbane. Versiunile electrice sunt deja pe piață din 2019 și sunt comercializate pe mai multe piețe din Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Asia și Australia.

 

Capacitatea de încărcare AC a camioanelor de gamă medie electrice pe baterii aproape că s-a dublat, la 43 kW, reducând timpul necesar încărcării bateriei cu aproape 50 de procente. Camioanele oferă, de asemenea, pachete de baterii actualizate recent, care pot furniza o autonomie totală până la 450 km, cu o singură încărcare.

 

„Volvo Trucks are cea mai bună ofertă de camioane electrice de pe piață – și le îmbunătățim continuu pentru a permite tot mai multor companii să facă pasul către vehiculele cu zero emisii pentru activitatea lor zilnică”, spune Jessica Sandström, Head of Product Management la Volvo Trucks. „Modelele actualizate Volvo FL și FE - sunt instrumentele de lucru ideale pentru companiile care consideră sustenabilitatea pe primele locuri ale agendei lor, oferind o gamă largă de aplicații pentru clienții lor.”

 

Siguranța este un factor cheie la bordul camioanelor Volvo FL și FE, care, în mod tipic, își împart același spațiu cu autoturisme, bicicliști și pietoni, în orașele aglomerate. O serie de noi funcții va crește siguranța atât pentru șofer, cât și pentru alți utilizatori ai infrastructurii rutiere, iar aceste îmbunătățiri ale siguranței înseamnă că modelele Volvo FL și FE depășesc cerințele Reglementărilor Generale de Siguranță, care vor intra în vigoare în 2024.

 

Noile modele FL și FE vin, de asemenea, cu un nou design atractiv, cu o parte frontală redesenată, faruri LED distinctive și o emblemă din oțel, precum și sigla Volvo in zona frontală.

 

Mai mult decât atât, toate variantele de lanțuri cinematice de pe Volvo FL și FE, care includ propulsie electrică, pe gaz sau diesel, au fost prevăzute cu o serie de noi elemente, ceea ce le face mai bine echipate pentru afacerile de zi cu zi din orașele aglomerate.

 

Iată câteva dintre actualizările Volvo FL și FE:

 

·        Oglinzile exterioare au fost subțiate, pentru ca șoferul să aibă o vizibilitate directă mai bună asupra împrejurimilor.

·        Interiorul dispune de noi lumini LED și un spațiu interior de depozitare care se poate încuia, ceea ce îmbunătățește mediul de lucru.

·        Volvo FL și FE pot fi echipate cu o soluție de camere 360˚ de tip „bird eye view”, sau cu o cameră cu vedere laterală.

·        Noua cheie cu telecomandă este prevăzută cu noi funcțiuni ușor de utilizat.

·        Versiunea electrică are o nouă interfață pentru priza electrică de putere, care permite carosarea fără să fie nevoie de un motor electromecanic, simplificând carosarea și economisind masă.

·        Sistemele de siguranță adiționale includ Detectarea Utilizatorilor Vulnerabili ai infrastructurii rutiere, Suport pentru Evitarea Coliziunilor Laterale și Driver Alert Support.

 

Noile modele Volvo FL și FE pot fi comandate începând de acum, livrările către clienți începând în prima jumătate a lui 2024.

 

 

LINK către imagini de înaltă rezoluție

 

LINK la imagini de rezoluție înaltă
 

Imaginile si filmele pentru presă sunt disponibile în Volvo Trucks Mediahub:

https://media.volvogroup.com/dam

Pentru mai multe informații:

Irina Marcov
Marketing Communication & PR Manager 
Volvo Trucks Romania
Email: irina.marcov@volvo.com, Tel: +40-21-202 96 30 

 

Volvo Trucks furnizează soluții complete de transport pentru clienții profesioniști, prin intermediul gamei sale complete de camioane medii și grele. Suportul pentru clienți este realizat prin intermediul unei rețele globale de dealeri cu 2.300 de puncte de servicii în peste 130 de țări. Camioanele Volvo sunt asamblate în 12 țări de pe tot globul. În 2022, au fost livrate global aproximativ 145.000 de camioane Volvo. Volvo Trucks este parte a Grupului Volvo, unul dintre cei mai importanți constructori de camioane, autobuze, echipamente de construcții și motoare maritime și industriale. Grupul oferă, de asemenea, soluții complete de finanțare și service. Activitatea Volvo Trucks se bazează pe cele 3 valori fundamentale: calitate, siguranță, grijă față de mediul înconjurător.