TRUCKS

Mai mult cuplu și mai multă putere pentru modelul Volvo FL

Volvo Trucks oferă acum pentru camionul de gamă medie, Volvo FL, un motor mai puternic, de 320 CP, care îi permite vehiculului să abordeze misiuni de transport mai dificile.
More torque and power in the Volvo FL truck
The new 320hp engine makes the Volvo FL a great choice for demanding assignments such as firefighting, rescue operations and construction.

Volvo FL este camionul Volvo de gamă medie cu o masă brută maximă de până la 19 tone. Fiind deja disponibil cu multe opțiuni de cabină și șasiu, versatilitatea Volvo FL crește acum și mai mult, datorită motoarelor de 320 CP adăugate gamei. Acest lucru face modelul FL o opțiune mai atractivă pentru misiunile solicitante de transport, cum ar fi stingerea eficientă a incendiilor, operațiunile de salvare și aplicațiile din construcții.

 

„Acest model de camion este deja foarte popular, datorită versatilității sale pentru aplicațiile urbane. Acum, îl facem și mai atractiv, datorită noului motor, mai puternic, care îi oferă șoferului un cuplu suplimentar, atunci când este necesar. Acest lucru înseamnă că poate opera în mod eficient echipamente precum pompe de dimensiuni mari și macarale, de pe vehicule de salvare,” spune Kenneth Ackerberg, Product Manager la Volvo Trucks.

Noul motor de 320 CP oferă, de asemenea, beneficii pentru operațiunile de distribuție regională care ar putea necesita mai mulți cai putere, din cauza topografiei solicitante. Utilizând cutia automată de viteze cu 8 trepte, proiectată pentru un cuplu de 1200 Nm, pot fi setate moduri de conducere concentrate pe economie sau performanță, după preferințele șoferului.

 

Beneficiile cheie ale modelului Volvo FL includ cabine spațioase, o vizibilitate excelentă și transmisie integral automată. Sistemul eficient de combustie și filtrare a gazelor de eșapament cu tehnologie SCR (Reducție Catalitică Selectivă) și DPF (Filtru Diesel de Particule) contribuie la reducerea consumului de combustibil, la intervale lungi de service și la un nivel foarte scăzut de emisii.

                                                                                          

Atât motoarele D8K320 (începând din luna decembrie a acestui an) cât și D5K240 sunt disponibile în versiuni proiectate să ruleze și pe biodiesel pur (B100). Motorul de opt litri este disponibil pentru mase brute de la 12 la 19 t, iar motorul de cinci litri, de la 10 la 16 t.

 

 

Date despre Volvo FL:

Motorizări: D5K cu 210 sau 240 CP. D8K cu 250, 280 sau 320 hp

Număr cilindri: patru sau șase
Cuplu: până la 1200 Nm
Masă brută a vehiculului: 10-19 t

 

LINK la imagini de rezoluție înaltă

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactați:

Irina Marcov
Marcom & PR Manager
Tel.: +40-21-202 96 30
E-mail: irina.marcov@volvo.com

Volvo Trucks furnizează soluții complete de transport pentru clienții profesioniști exigenți, oferind o gamă completă de camioane de tonaj mediu și greu. Asistența pentru clienți este realizată printr-o rețea globală de dealeri cu 2.200 de puncte de service în 130 de țări. Camioanele Volvo sunt asamblate în 12 țări din întreaga lume. În 2023, au fost livrate global aproximativ 145.000 de camioane Volvo. Volvo Trucks este parte a Grupului Volvo, unul dintre cei mai importanți producători mondiali de camioane, autobuze, echipamente de construcții și motoare maritime și industriale. Grupul oferă, de asemenea, soluții complete de finanțare și service. Activitatea Volvo Trucks se bazează pe cele 3 valori fundamentale: calitate, siguranță, grijă față de mediul înconjurător.