TRUCKS

Cel mai bine vândut camion Volvo celebrează 30 de ani de inovație

Este timpul să sărbătorim! Astăzi se împlinesc 30 de ani de când Volvo Trucks a prezentat în premieră modelul Volvo FH, cel mai bine vândut camion al companiei, din toate timpurile. Încă de la început, „nava-amiral” a companiei s-a caracterizat prin designul exterior și interior distinctiv, printr-un confort extraordinar pentru șofer și prin soluțiile sale de eficiență și siguranță avansate tehnologic.
Cel mai bine vândut camion Volvo celebrează 30 de ani de inovație
Modelul de referință al companiei, Volvo FH este cel mai bine vândut, cu aproape 1,4 milioane de unități vândute în toată lumea.

Volvo FH este unul dintre cele mai de succes modele din istorie, cu aproape 1,4 milioane de camioane vândute, în peste 80 de piețe la nivel mondial. Noul model Volvo FH a ajuns rapid să reprezinte un standard cu totul nou în conducerea de camioane, atunci când a fost lansat, în 1993. 30 de ani mai târziu, Volvo FH este cu adevărat un model emblematic.

 

„Volvo FH este reprezentarea perfectă a unei orientări concentrate asupra clientului și un model care a forțat limitele timp de 30 de ani. În toate zonele cruciale, cum ar fi confortul șoferului, eficiența consumului de combustibil, siguranța și productivitatea, nu am încetat niciodată să îmbunătățim acest camion. Sunt foarte mândru că astăzi clienții noștri pot comanda modelul Volvo FH in versiune electrică, alimentat cu gaz sau diesel,” spune Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

 

Un lider revoluționar al inovației, încă de la început
Volvo FH a fost și rămâne un lider în domeniul inovației. Camionul a fost lansat cu un șasiu complet nou, cu un design care facilita soluții flexibile pentru diferite aplicații de transport. Lanțul cinematic revoluționar dispunea de un motor complet nou, de 12 litri (16 litri pentru Volvo FH16), iar noua cabină oferea o aerodinamică extraordinară și un grad înalt de confort pentru șofer.

 

Inovațiile au continuat de-a lungul anilor, întotdeauna având la bază valorile Volvo de siguranță, calitate și grijă față de mediu. Reperele de inovație pe parcursul celor trei decenii includ airbag-ul pentru șofer, soluția de cutie automatizată de viteze I-Shift și Volvo Dynamic Streering, care asigură o conducere fără eforturi și o manevrabilitate excelentă.

 

În ceea ce privește designul exterior, oglinzile retrovizoare cu un design unic, îi asigură șoferului o vizibilitate directă mai bună. Farurile frontale în formă de V, care oferă atât vizibilitate îmbunătățită cât și confort șoferului, iar camionului un aspect distinctiv, sunt două exemple ale modului în care tehnologia și designul Volvo sunt utilizate pentru a adăuga beneficii valoroase pentru șofer.

 

„Prima generație Volvo FH a fost un model revoluționar care a transformat total conceptul unui camion modern. De atunci, am continuat să stabilim noi standarde în transportul cu camioane și am lansat cinci noi generații ale acestui model. Formula succesului nostru a fost utilizarea celei mai recente tehnologii într-un mod care să adauge întotdeauna beneficii clare pentru clienții și șoferii noștri. Ca dovadă a succesului eforturilor noastre necontenite de îmbunătățire și a evoluției noastre constante, sunt foarte mândru de faptul că Volvo FH este singurul camion care a fost ales „Camionul Internațional al Anului” de trei ori,” a declarat Ylva Dalerstedt, manager pentru segmentul Long Haul la Volvo Trucks.

 

 

 

Mai multe informații despre Volvo FH puteți găsi la adresa:

https://www.volvotrucks.ro/ro-ro/trucks/trucks/volvo-fh.html

https://www.volvotrucks.ro/ro-ro/trucks/trucks/volvo-fh16.html

LINK la imagini de rezoluție înaltă.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactați:

Irina Marcov
Marcom & PR Manager
Tel.: +40-21-202 96 30
E-mail: irina.marcov@volvo.com

Volvo Trucks furnizează soluții complete de transport pentru clienții profesioniști exigenți, oferind o gamă completă de camioane de tonaj mediu și greu. Asistența pentru clienți este realizată printr-o rețea globală de dealeri cu 2.200 de puncte de service în 130 de țări. Camioanele Volvo sunt asamblate în 12 țări din întreaga lume. În 2023, au fost livrate global aproximativ 145.000 de camioane Volvo. Volvo Trucks este parte a Grupului Volvo, unul dintre cei mai importanți producători mondiali de camioane, autobuze, echipamente de construcții și motoare maritime și industriale. Grupul oferă, de asemenea, soluții complete de finanțare și service. Activitatea Volvo Trucks se bazează pe cele 3 valori fundamentale: calitate, siguranță, grijă față de mediul înconjurător.