TRUCKS

Camioanele electrice Volvo au atins 80 de milioane de kilometri, în cinci ani

Camioanele electrice produse de Volvo Trucks au parcurs peste 80 de milioane de kilometri, sau 2.000 de ture în jurul lumii, de când Volvo a lansat primele sale modele electrice, în 2019. Aceste camioane au emisii reduse de CO2 și, în același timp, îmbunătățesc seminificativ mediul de lucru al șoferilor.
Camioanele electrice Volvo au atins 80 de milioane de kilometri, în cinci ani
Volvo a vândut peste 3.500 de camioane electrice în 45 țări, din 2019

Noile date de monitorizare pentru flota Volvo de camioane electrice au arătat că acestea au parcurs peste 80 de milioane de kilometri în trafic comercial, peste tot în lume, din 2019 până acum. Acoperirea aceleiași distanțe cu camioanele diesel echivalente ar fi însemnat consumul a peste 25 de milioane de litri1 de motorină, iar emisiile de eșapament de dioxid de carbon au fost reduse cu 68.000 de tone2.

 

„Sunt încântat să văd cum companiile de transport beneficiază de avantajele oferite de camioanele electrice în operațiunile lor zilnice. Sectorul transporturilor reprezintă 7% din emisiile globale de carbon, iar camioanele electrice pe baterii reprezintă un instrument important pentru reducerea amprentei climatice. Datorită multor companii care le-au adoptat de timpuriu, putem vedea acum potențialul uriaș al acestei tehnologii”, spune Roger Alm, Președintele Volvo Trucks.

 

5 ani de know-how electric

Pătrunderea companiei Volvo pe segmentul camioanelor electrice foarte devreme a pus bazele dezvoltării unei expertize unice în transportul electric cu zero emisii – cunoștințele dobândite fiind utilizate în dezvoltarea următoarei generații de soluții electrice Volvo.

 

·        Merită să fii pionier – operatorii de transport care dețin camioane electrice au un avantaj competitiv puternic atunci când sunt capabile să ofere transport fără emisii companiilor care au nevoie de servicii de transport.

·        Maximizarea utilizării investiției atât în camioane electrice, cât și în infrastructura de încărcare reprezintă un model de afaceri solid pentru companiile de transport – prin optimizarea logisticii și a rutelor de deplasare și prin utilizarea comună a facilităților de încărcare de către operatori.

·        Beneficiile pe care le oferă camioanele electrice trec dincolo de câștigurile ecologice – șoferii se bucură de un mediu de lucru semnificativ îmbunătățit, cu niveluri de zgomot și vibrații mult mai reduse.

 

Creșterea prezenței electrice la nivel global

Livrările globale realizate de Volvo Trucks pentru camioane electrice au crescut cu 256%, la 1.977 de camioane în 2023, iar compania vede un interes continuu din partea clienților, în 2024. În Europa, peste o jumătate din companiile care au optat pentru camioane electrice au ales un camion Volvo în primul trimestru al acestui an – cota de piață Volvo pe segmentul de camioane electrice fiind de 56%. În Statele Unite ale Americii, Volvo a reprezentat 44% din totalul camioanelor electrice vândute.

 

Volvo a livrat până acum peste 3.500 de camioane electrice către clienți din 45 de țări, de pe șase continente. Pe parcursul lui 2023, Volvo Trucks și-a extins prezența camioanelor sale electrice, livrând primele camioane electrice grele în America Latină, către clienți din Brazilia, Chile și Uruguay. Volvo a devenit, de asemenea, primul producător de camioane care a livrat camioane grele electrice pe baterii în Maroc, Coreea de Sud și Malaezia.

 

„Nu numai companiile de transport, ci și clienții de servicii de transport și logistice subscriu la SBTi – Inițiativa pentru obiective bazate pe știință – și încep să solicite soluții de transport sustenabile de la furnizorii lor. Acesta este încă unul dintre elementele care stimulează trecerea la camioanele electrice”, spune Roger Alm.

 

Camioane electrice pe baterii pentru toate necesitățile de transport

Camioanele electrice Volvo îndeplinesc necesitățile unei game largi de aplicații – de la distribuția urbană și managementul deșeurilor la transport regional și construcții. Pe parcursul celor cinci ani de electrificare, Volvo a construit, de asemenea, o experiență solidă în optimizarea utilizării energiei instalate, a încărcării și a întreținerii camioanelor electrice.

 

Din 2019 și până astăzi, Volvo Trucks și-a extins gradual oferta, gama actuală incluzând opt camioane integral electrice.

 

Modelele de camioane electrice Volvo:

Volvo FL Electric, FE Electric, FM Electric, FM Low Entry, FMX Electric, FH Electric, FH Aero Electric și VNR Electric. Cel mai bine vândut este Volvo FH Electric, care a fost desemnat International Truck of the Year, ediția 2024.

 

1 pe baza datelor clienților pentru modelul de camion echivalent diesel.

2 conform calculelor „well-to-wheel” în cadrul GLEC  v3

 

LINK la imagini de rezoluție mare

For further information, please contact:

Stefan Elfström
Media Relations Director, Volvo Trucks
Email: stefan.elfstrom@volvo.com
+46 708 25 30 72
 

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,200 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2023 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.