TRUCKS

Reduceți-vă amprenta de mediu cu autocamioane alimentate cu gaz

Doriți o amprentă mai mică asupra mediului, performanțe înalte și o autonomie de funcționare mai mare? Analizați cu atenție autocamioanele noastre alimentate cu gaz. Disponibile pentru orice tip de operațiuni, de la colectarea și livrarea deșeurilor până la transportul de cursă lungă. Sunt alimentate cu CNG sau LNG – produse fie din biogaz, fie din gaz natural, în funcție de disponibilitate. Datorită cantității suficiente de combustibil la nivel global și potențialului de reducere a amprentei de CO2 cu până la 100% în cazul utilizării bio-LNG și HVO, acestea oferă o tranziție ușoară către un transport sustenabil din punct de vedere ecologic.

Autocamioanele noastre alimentate cu gaz

Pentru transporturile urbane, cum ar fi de colectarea și livrarea deșeurilor, puteți achiziționa modelul ușor și flexibil Volvo FE CNG pe biogaz sau gaz natural comprimat, care oferă o autonomie de funcționare de până la 400 km. Pentru transportul regional și cel de cursă lungă, puteți achiziționa Volvo FM sau Volvo FH pe gaz natural sau biogaz lichefiat, cu autonomie de funcționare de până la 1.000 km și performanțe înalte.

Ce este CNG?

Biogazul și gazul natural comprimat la presiune ridicată se comercializează sub denumirea de bio-LNG și, respectiv, CNG. Autocamioanele noastre alimentate cu CNG oferă suficientă putere, cuplu și autonomie pentru a face față transportului exigent de livrare și colectare a deșeurilor. Când se utilizează biogaz comprimat, emisiile de CO₂ se reduc cu până la 70%.

Ce este LNG?

Biogazul și gazul natural lichefiat prin aducerea la o temperatură scăzută se comercializează sub denumirea de bio-LNG și, respectiv, LNG. Când gazul este lichefiat, își reduce volumul, deci puteți beneficia de suficient combustibil pentru transporturile de cursă lungă. Cu sprijin din partea UE, rețeaua stațiilor de alimentare se extinde în toată Europa. Prin urmare, gazul oferă un imens potențial de înlocuire a motorinei la autocamioane. La funcționarea pe bio-LNG (biogaz), emisiile de CO₂ se reduc cu 100%*.

*Se referă la emisiile vehiculului în timpul transportului de cursă lungă, așa-numitul „circuit de la rezervor la roată”, biogaz împreună cu HVO, față de un autocamion pe motorină standard europeană.

Sunteți gata pentru alimentarea cu gaz?