TRUCKS

Reduceți-vă amprenta de mediu cu autocamioane alimentate cu gaz

Doriți să obțineți o amprentă de mediu redusă și costuri mai mici de combustibil în cadrul operațiunilor dumneavoastră de transport? Analizați cu atenție autocamioanele noastre alimentate cu gaz. Disponibile pentru orice tip de operațiuni, de la transportul de colectare și livrare a deșeurilor la transporturi regionale solicitante și de cursă lungă. Și sunt disponibile în versiuni care pot fi acționate fie cu CNG, fie cu LNG – produse atât din gaze naturale, cât și din biogaz, în funcție de disponibilitate. Cu o cantitate suficientă de combustibil la nivel global și cu potențialul de a reduce amprenta de CO2 cu 20*–100%***, acestea oferă o tranziție lină către un transport durabil din punct de vedere ecologic.

Autocamioanele noastre alimentate cu CNG și LNG

Pentru transporturile urbane, cum ar fi de colectare și livrare a deșeurilor, puteți achiziționa modelul ușor și flexibil Volvo FE CNG, care oferă o autonomie de funcționare de până la 400 km pe gaz natural comprimat sau pe biogaz. Pentru transportul regional și de cursă lungă, puteți achiziționa Volvo FM LNG și Volvo FH LNG cu autonomie de funcționare de până la 1000 km, cu performanțe ridicate pe gaz natural lichefiat sau pe biogaz.

Ce este CNG?

CNG este gaz natural sau biogaz comprimat la o presiune ridicată și depozitat în rezervoare în autocamion. Autocamioanele noastre alimentate cu CNG oferă suficientă putere, cuplu și autonomie pentru a face față transportului exigent de livrare și colectare a deșeurilor. Când se utilizează biogaz comprimat, emisiile de CO 2 se reduc cu până la 70%**.

Ce este LNG?

LNG este gaz natural sau biogaz care a fost lichefiat prin aducerea sa la temperaturi scăzute. Când gazul se lichefiază, acesta își reduce volumul, ceea ce face posibil să beneficiați de suficient combustibil pentru operațiuni de transport de cursă lungă. Sprijinită de UE, rețeaua de stații de alimentare cu LNG se extinde în toată Europa. Asta înseamnă că LNG oferă un potențial imens ca înlocuitor al combustibilului diesel în cazul autocamioanelor. Autocamioanele noastre alimentate cu LNG, care funcționează cu gaz natural fosil, reduc emisiile de CO2 cu 20%* în comparație cu consumul de diesel. Și atunci când funcționați pe biogaz, emisiile de CO2 se reduc cu 100%***.

* Aceasta acoperă emisiile vehiculului în timpul transportului de cursă lungă, așa-numitul „de la rezervor la roată”, în comparație cu un autocamion care utilizează motorină standard europeană.

***Aceasta acoperă emisiile vehiculului în timpul transportului de cursă lungă, așa-numitul „circuit de la rezervor la roată”, de biogaz împreună cu HVO, în comparație cu un autocamion care utilizează motorină standard europeană.

Sunteți gata pentru alimentarea cu gaz?