TRUCKS

Volvo Trucks prezintă noul Volvo FH16 – Combină confortul cu puterea pentru productivitate superioară

Volvo Trucks a lansat o nouă generație a modelului Volvo FH16 care combină cu succes noi caracteristici de siguranță, un mediu de lucru concentrat pe nevoile șoferului și cele mai noi tehnologii în domeniu, pentru a le oferi clienților o productivitate sporită. Noul vârf de gamă aparține noii generații de vehicule Volvo Trucks dezvoltată cu accent pe șofer.
Volvo Trucks prezintă noul Volvo FH16
„Volvo FH16 poate gestiona cele mai solicitante activități de transport și le oferă, totodată, clienților și șoferilor tot ce este mai bun în acest sens”, declară Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

„Volvo FH16 este cu adevărat un produs premium care poate gestiona cele mai solicitante activități de transport și le oferă, totodată, clienților și șoferilor tot ce este mai bun în acest sens”, declară Roger Alm, președintele Volvo Trucks. „Cu noua generație de autocamioane am creat un pachet care nu face niciun compromis între eficiența energetică și combustibil, confort și stil.”

„Volvo FH16 vă oferă tot ceea ce doriți de la un autocamion Volvo, dar și multe altele, consolidându-ne astfel poziția de brand dedicat operațiunilor dificile de transport greu pe distanțe lungi”, adaugă el.

Exteriorul îndrăzneț reflectă tehnologiile inteligente
Aspectul exterior al noului autocamion este caracterizat de farurile emblematice în formă de V, cu efecte puternice de luminozitate, pentru a evidenția tehnologia inteligentă pe baza cărora sunt concepute autocamioanele. Caracterul puternic și moștenirea transmisă de nava amiral Volvo FH16 sunt îmbunătățite prin noul design al grilei, în timp ce panourile farurilor au fost repoziționate ușor spre exterior pentru a oferi vehiculului atât o aerodinamică îmbunătățită, cât și un aspect impunător.

„În noul Volvo FH16 am regândit cele mai emblematice elemente de design din generațiile noastre anterioare, pe care le-am îmbunătățit și mai mult. De exemplu, prin utilizarea unor noi faruri high-tech, am ridicat identitatea, deja consacrată a sistemului nostru de iluminare la un nivel superior, în timp ce partea frontală a autocamionului a fost refăcută integral pentru a transmite o impresie mai puternică”, explică Ismail Ovacik, Designer-șef pentru exterior la Volvo Trucks.

„Mai îndrăzneț, mai sofisticat și mai încrezător, exteriorul Volvo FH16 reflectă faptul că acest autocamion este mai conectat și mai inteligent ca niciodată”, spune el.

Un mediu de lucru modernizat concentrat pe necesitățile șoferului
Interiorul noului Volvo FH16 a fost proiectat cu gândul la șoferi și a fost actualizat prin folosirea unei palete de culori noi și tapiserii care transmit calitate și exclusivitate. Bordul este modernizat și include noi spații de depozitare practice și un panou de instrumente complet digital de 12 inch, de rezoluție superioară. Șoferul poate alege între patru tipuri de vizualizări pe ecran, în funcție de situația de deplasare și de informațiile pe care le preferă afișate.

Zona șoferului poate fi echipată cu un ecran lateral de 9 inch, care poate asigura funcția de Infotainment, asistență de navigare, informații de transport și monitorizarea cu ajutorul camerei video. Ecranul este ușor accesibil din poziția șoferului. Interacțiunea se poate realiza în mai multe moduri: prin butoanele poziționate intuitiv pe volan, prin comanda vocală sau direct, prin intermediul ecranului tactil și al panoului de control al modalităților de vizualizare.

Atât panoul de instrumente, cât și ecranul lateral funcționează în mai multe limbi.

În noile autocamioane, maneta schimbatorului treptelor de viteză I-Shift a fost reproiectată la un standard premium și include simboluri iluminate de selecție a treptelor de viteză și noi moduri de deplasare, pentru o performanță optimizată.

Manevrabilitate și productivitate îmbunătățite
Sarcina utilă crescută pe puntea față și puntea motoare și punțile portante amplasate în fața punții motoare cu unghiuri de bracaj optimizate îmbunătățesc atât manevrabilitatea, cât și productivitatea noului Volvo FH16. O punte tandem nouă de 38 de tone este, de asemenea, disponibilă pentru activități deosebit de dificile.

O nouă caracteristică de siguranță, premieră în industrie: faruri cu fază lungă adaptivă
Noul Volvo FH16 oferă faruri cu fază lungă adaptivă care îmbunătățesc siguranța tuturor participanților la trafic dezactivând automat segmente selectate ale fazei lungi LED atunci când autocamionul se apropie de traficul din față sau de un alt vehicul din spate. Faza lungă se reglează atunci când camera și radarul detectează alte vehicule sau când camera detectează modificări ale volumului de lumină din jurul autocamionului.

Siguranța este îmbunătățită și mai mult cu Pilotul automat cu asistență la coborâre, care stabilește o viteză maximă pentru a preveni accelerarea nedorită atunci când vă deplasați în pantă și cu Controlul adaptiv al vitezei de croazieră (ACC), care funcționează pentru orice viteză, chiar la o viteză de până la zero km/h

Sistemul de frânare controlat electronic (EBS), care este o condiție necesară pentru caracteristicile de siguranță, cum ar fi Avertizarea de coliziune cu frână de urgență și Controlul electronic al stabilității, vine acum ca echipare standard pentru noul autocamion. Direcția dinamică Volvo, cu sistemele de siguranță Asistență pentru păstrarea benzii de rulare și Asistență de stabilitate, sunt de asemenea disponibile ca opțiune.

Noul Volvo FH16 este echipat și cu un sistem de recunoaștere a indicatoarelor rutiere afișat pe panoul de bord. Sistemul detectează semne rutiere, cum ar fi restricțiile de depășire, tipul de drum și limitele de viteză.

Vizibilitatea poate fi îmbunătățită și mai mult prin adăugarea unei camere video montate pe oglinda din dreapta, care oferă o perspectivă complementară pe ecranul secundar asupra zonei laterale a autocamionului.

Combinația perfectă pentru operațiuni dificile
Combinând motorul puternic de 16 litri de până la 750 CP cu o manevrabilitate îmbunătățită, cea mai recentă tehnologie de siguranță și cea mai bună asistență pentru șofer, noul Volvo FH16 oferă productivitate superioară pentru cele mai dificile activități de transport.

Un nou contract de service ajută clienții să își îmbunătățească fluxul de numerar
Dezvoltarea rapidă a serviciilor de conectivitate le oferă transportatorilor modalități complet noi de a crește disponibilitatea și de a optimiza modul de utilizare a vehiculului.

Volvo Trucks introduce Contractul Volvo Flexi-Gold care oferă aceeași acoperire ca și în cazul Contractului Volvo Gold, la același cost previzibil, însă cu mai multă flexibilitate pentru a se adapta nevoilor dinamice ale afacerilor. Tarifele lunare variază în funcție de un interval de flexibilitate de 40% pentru kilometrajul anual estimat. Acest lucru le oferă transportatorilor o mai mare flexibilitate în a-și adapta operațiunile la schimbările de sezon și la o cerere de transport fluctuantă.

„Multe companii de transport manifestă nevoia de o mai mare flexibilitate atunci când vine vorba de încheierea unor contracte de service. Acum dispunem de tehnologia necesară pentru a face posibile soluțiile dinamice și conectate precum aceasta”, declară Thomas Niemeijer, Business Development Manager, Contracte de service, Volvo Trucks.

Contractul Volvo Flexi-Gold este disponibil pe piețele selectate și va fi pus la dispoziție treptat pe piețe noi.

Date despre noul Volvo FH16

 • Cabine: Cabina de dormit mai joasă, cabina de dormit, cabinele Globetrotter, Globetrotter XL și Globetrotter XXL. Pachete exterioare și interioare de accesorii pentru un design personalizat.
 • Motoare: Motoarele diesel sunt disponibile cu standarde de emisii diferite. D16K cu Euro 6 Step D este disponibil cu 550 CP/2800 Nm, cu 650 CP/3150 Nm și cu 750 CP/3550 Nm.
 • Sistem de schimbare a treptelor de viteză: I-Shift cu pachete software pentru diferite domenii de aplicare.

LINK la film
LINK la imagini de rezoluție înaltă
LINK către celelalte versiuni ale produsului; Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX

premieră în industrie

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactați:

Irina Marcov
Marcom & PR Manager
Tel.: +40-21-202 96 30
E-mail: irina.marcov@volvo.com

Volvo Trucks furnizează soluții complete de transport pentru clienții profesioniști exigenți, oferind o gamă completă de camioane de tonaj mediu și greu. Asistența pentru clienți este realizată printr-o rețea globală de dealeri cu 2.200 de puncte de service în 130 de țări. Camioanele Volvo sunt asamblate în 12 țări din întreaga lume. În 2023, au fost livrate global aproximativ 145.000 de camioane Volvo. Volvo Trucks este parte a Grupului Volvo, unul dintre cei mai importanți producători mondiali de camioane, autobuze, echipamente de construcții și motoare maritime și industriale. Grupul oferă, de asemenea, soluții complete de finanțare și service. Activitatea Volvo Trucks se bazează pe cele 3 valori fundamentale: calitate, siguranță, grijă față de mediul înconjurător.