TRUCKS

România

×

Volvo Trucks face încă un pas în viitor cu noul FMX, cel mai robust autocamion Volvo de construcții.

Volvo Trucks a lansat noul Volvo FMX cu o cabină complet nouă, cu sarcină utilă sporită și cu caracteristici inovatoare de siguranță. Cu sarcini utile crescute pe puntea față de până la 20 de tone și cu o punte tandem de 38 de tone, noul Volvo FMX este conceput pentru cele mai dificile condiții și pentru cele mai solicitante activități.
Noul Volvo FMX

„Clienții noștri din industria construcțiilor se confruntă cu o presiune din ce în ce mai mare privind îmbunătățirea durabilității, eficienței costurilor, siguranței și productivității”, spune Roger Alm, președintele Volvo Trucks. „Odată cu lansarea noului Volvo FMX, ne dovedim angajamentul de a ne sprijini clienții prin crearea de autocamioane robuste și prin furnizarea de servicii inovatoare care să susțină operațiunile de transport într-un mai facil, mai sigur și mai profitabil.”
 
Cabină complet nouă, cu exterior robust
Noul Volvo FMX este construit pe o platformă complet nouă de cabină, bazată pe experiența Volvo îndelungată și de succes în furnizarea de autocamioane robuste și funcționale pentru segmentul de construcții.
 
„Noul Volvo FMX este conceput pentru a oferi o combinație superioară de agilitate și durabilitate”, explică Ismail Ovacik, Designer-șef pentru exterior la Volvo Trucks. „Cabina complet nouă include o secțiune frontală cu componente rezistente ușor de înlocuit, cu protecție pentru faruri și cu faruri LED noi în formă de V. Pentru a facilita intrarea sau ieșirea șoferilor în cabină, am conceput noile trepte de acces antiderapante.”
 
Atenție suplimentară acordată șoferului
Noul Volvo FMX oferă mai mult spațiu în cabina de zi și posibilitate de depozitare de până la 800 de litri. Șoferii beneficiază și de vizibilitate îmbunătățită datorită liniei coborâte a ușii și noilor oglinzi retrovizoare. Vizibilitatea poate fi îmbunătățită și mai mult prin adăugarea unei camere video, pe partea pasagerului, aceasta fiind montată pe oglinda din dreapta, care oferă o vizibilitate mai amplă pe partea laterală a autocamionului.
 
Interiorul este caracterizat de un nou panou de bord cu mai mult spațiu de stocare, culori noi și un ecran modern. Acesta include un panou dinamic de instrumente complet digital, de 12 inch și cu o rezoluție superioară, cu o interfață prietenoasă care îi permite șoferului să vadă imediat informațiile relevante și să selecteze între patru tipuri de vizualizări pe ecran, în funcție de situația de deplasare. Panoul de instrumente este pregătit pentru actualizări viitoare și servicii de conectivitate.

Un ecran lateral opțional de 9 inch furnizează funcția de Infotainment, asistență de navigare, informații de transport și monitorizarea cu ajutorul camerei video. Ecranul ușor de accesat îi permite șoferului să interacționeze în mai multe moduri: prin butoanele poziționate intuitiv pe volan, prin comanda vocală sau direct, prin intermediul ecranului tactil și al panoului de control al modului de vizualizarea a informațieii.
 
 Atât panoul de bord, cât și ecranul lateral funcționează în mai multe limbi.
 
Noul FMX este dotat, de asemenea, cu un nou panou de control al tracțiunii care ajută șoferul să gestioneze cu ușurință și rapid situații potențial periculoase, atât pe șosele, cât și pe terenuri accidentate. Șoferul poate beneficia de mai multă tracțiune prin acționarea cu ușurință a diferitelor sisteme de acționare a diferențialului prin simpla rotire a unui buton, vizualizând, totodată, starea tracțiunii pe panoul de bord.
 
Un nou volan cu opțiunea de înclinare a coloanei acestuia îi oferă șoferului o poziție mai ergonomică de deplasare.
 
Zona de lucru cu mai mult spațiu de depozitare și confort sporit
Noua cabină de dormit de pe noul Volvo FMX oferă posibilități de depozitare îmbunătățite, inclusiv un compartiment mare de depozitare sub pat în poziție ridicată și un spațiu de depozitare în partea de sus, cu panouri LED în separatoarele pentru compartimente. Confortul cabinei este îmbunătățit și mai mult printr-o izolare eficientă, care oferă protecție la frig, căldură și zgomot. Deplasarea între scaunul șoferului și pat este mai ușoară ca niciodată datorită noului design mai ergonomic al manetei schimbătorlui I-Shift.
 
Sarcina maximă în combinație de până la 150 de tone crește productivitatea 
Noul Volvo FMX este echipat cu cel mai puternic șasiu Volvo – cu o punte tandem de 38 de tone care permite o sarcină maximă în combinație (GCW) de până la 150 de tone. În plus, a fost actualizată suspensia față pneumatică, permițând sarcini pe puntea față de până la 10 sau 20 tone pentru punți față duble. Unghiurile de bracaj sunt mai mari la autocamioanele cu punte portantă directoare sau cu punte portantă amplasată în spatele punții directoare, ceea ce determină o manevrabilitate mai bună și uzura redusă a anvelopelor. Toate aceste îmbunătățiri conferă productivitate mai mare și eficiență de costuri pentru activitățile de transport în construcții.
 
Caracteristici de siguranță care contribuie la evitarea accidentelor
Noul Volvo FMX este echipat cu Controlul adaptiv al vitezei de croazieră (ACC) care funcționează acum la toate vitezele, până la zero km/h. Funcțiile suplimentare de îmbunătățire a siguranței de pe Volvo FMX includ Pilotul automat cu asistență la coborâre, care stabilește o viteză maximă pentru a preveni accelerarea nedorită atunci când vă deplasați în pantă. Sistemul de frânare controlat electronic (EBS), care este o condiție necesară pentru caracteristicile de siguranță, cum ar fi Avertizarea de coliziune cu frână de urgență și Controlul electronic al stabilității, devine acum echipare standard pentru noul autocamion. Direcția dinamică Volvo, cu sistemele de siguranță Asistență pentru păstrarea benzii de rulare și Asistență de stabilitate, sunt de asemenea disponibile ca opțiune.
 
Un nou sistem de recunoaștere a indicatoarelor rutiere crește siguranța pe Volvo FMX prin afișarea pe panoul de bord a unor indicatoare rutiere, cum ar fi limitele de viteză, restricțiile de depășire și tipul de drum.
 
Pentru activități deosebit de dificile, cum ar fi cele de minerit, Volvo FMX este echipat cu o trapă opțională de plafon din oțel, cu mâner de ieșire în caz de urgență, care permite inlăturarea intregii trape.
 
Un pachet robust și complet
Prin proiectarea unui nou autocamion FMX robust pentru transportul în construcții, care poate transporta mai multe tone și care se poate manevra mai ușor, asigurând totodată siguranța și confortul șoferului, Volvo Trucks poate contribui la creșterea productivității și a profitabilității în industria construcțiilor.
 
Un nou contract de service ajută clienții să își îmbunătățească fluxul de numerar
Dezvoltarea rapidă a serviciilor de conectivitate le oferă transportatorilor modalități complet noi de a crește disponibilitatea și de a optimiza modul de utilizare a vehiculului.
 
Volvo Trucks introduce Contractul Volvo Flexi-Gold care oferă aceeași acoperire ca și în cazul Contractului Volvo Gold, la același cost previzibil, însă cu mai multă flexibilitate pentru a se adapta nevoilor dinamice ale afacerilor. Tarifele lunare variază în funcție de un interval de flexibilitate de 40% pentru kilometrajul anual estimat. Acest lucru le oferă transportatorilor o mai mare flexibilitate în a-și adapta operațiunile la schimbările de sezon și la o cerere de transport fluctuantă.
 
„Multe companii de transport manifestă nevoia de o mai mare flexibilitate atunci când vine vorba de încheierea unor contracte de service. Acum dispunem de tehnologia necesară pentru a face posibile soluțiile dinamice și conectate precum aceasta”, declară Thomas Niemeijer, Business Development Manager, Contracte de service, Volvo Trucks.
 
Contractul Volvo Flexi-Gold este disponibil pe piețele selectate și va fi pus la dispoziție treptat pe piețe noi.
 
Date despre noul Volvo FMX
 • Cabine: Cabină de zi, cabină de zi joasă, cabină de dormit joasă, cabină de dormit, cabină Globetrotter, cabină pentru echipaj. Pachete exterioare și interioare de accesorii pentru design individual.
 • Un nou volan cu opțiunea de înclinare a coloanei volanului pentru o poziție mai ergonomică de deplasare.
 • Motoare: Motoarele diesel sunt disponibile cu standarde de emisii diferite.
 • Sistem de schimbare a treptelor de viteză: I-Shift și I-Shift cu trepte de forță, cu pachete software pentru diferite aplicații de transport.
 • Faruri: Faruri cu halogen sau LED.

LINK la film
LINK la imagini de rezoluție înaltă
LINK către celelalte versiuni ale produsului; Volvo FHVolvo FH16 și Volvo FM

Pentru mai multe detalii, contactați:

Irina Marcov
Marcom & PR Manager
Tel.: +40-21-202 96 30
E-mail: irina.marcov@volvo.com

Volvo Trucks asigură soluții complete de transport pentru profesioniști și oameni de afaceri cu standarde ridicate, oferind o gamă completă de autocamioane, de mediu și mare tonaj. Asistența pentru clienți este asigurată printr-o rețea globală de 2.100 de reprezentanți și ateliere în peste 130 de țări. Autocamioanele Volvo sunt asamblate în 14 țări de pe întregul glob. În 2019, Volvo a vândut la nivel global mai mult de 131.000 de autocamioane. Volvo Trucks face parte din Volvo Group, unul din liderii mondiali în producția de autocamioane, autobuze, utilaje pentru construcții și motoare pentru aplicații maritime și industriale. Grupul furnizează, de asemenea, și soluții financiare. Activitatea Volvo Trucks se bazează pe cele 3 valori esențiale: calitate, siguranță, grijă față de mediul înconjurător.