TRUCKS

Jose Talamantes Pavon
2022-06-20
4 min
Tehnologie și inovație Lumea șoferilor
Author
Jose Talamantes Pavon
Service Owner Fuel & Advisory Services

Cum contribuie tehnologia la creșterea eficienței condusului

Conectivitatea și analiza datelor creează noi oportunități de instruire și perfecționare pentru șoferi. Indiferent dacă sunteți proprietar-șofer sau administrator de flotă, acest lucru poate îmbunătăți consumul de combustibil, timpul de funcționare și siguranța.

Consumul de combustibil al unui autocamion depinde de numeroși factori – dintre care mulți nu pot fi controlați de șofer. Cu toate acestea, tehnica de condus contează cel mai mult, iar orice investiție în instruirea și perfecționarea șoferilor va avea drept rezultat reducerea consumului, a numărului de accidente și a uzurii componentelor.
 

Noile tehnologii creează șoferi mai buni

Provocarea legată de perfecționarea șoferilor este identificarea abilităților acestora care pot fi îmbunătățite. Conectivitatea și analiza datelor pot indica unde trebuie aduse îmbunătățiri, oferindu-le companiilor și șoferilor posibilitatea de a adapta instruirea în consecință.


În prezent, autocamioanele produc cantități mari de date de fiecare dată când ies la drum, iar aceste date pot genera tot mai multe informații utile. De exemplu, există un anumit traseu sau o porțiune de drum unde consumul de combustibil este întotdeauna mai mare? Sau anumite situații în care frânarea puternică este mai frecventă?


Indiferent dacă șoferii sunt începători sau experimentați, tipul potrivit de instruire a acestora, împreună cu conectivitatea și analiza datelor, contribuie la perfecționarea tehnicii oricărui șofer, ceea ce are un impact și asupra companiei sale.

Din ghidul nostru despre modul în care contribuie noile tehnologii la creșterea eficienței condusului, puteți afla:

● cum pot colabora șoferii și tehnologia pentru a preveni accidentele;

● cum reduc serviciile conectate și o tehnică bună de condus consumul de combustibil și emisiile de CO2;

● cum puteți aplica în practică serviciile digitale de instruire a șoferilor;

● cum impulsionează Inteligența Articificială (AI) și învățarea automată dezvoltarea viitoarelor servicii de instruire a șoferilor.

Ghid: Cum contribuie tehnologia la creșterea eficienței condusului