TRUCKS

Motivul pentru care piesele de camion refabricate sau recondiționate reprezintă o opțiune sustenabilă

Håkan Mårtensson
2023-05-15
Tehnologie și inovație Durabilitate
Author
Håkan Mårtensson
Circular Parts Offer Manager

Piesele refabricate sau recondiționate de Volvo oferă aceiași parametri de calitate și performanță precum noile piese. De asemenea, acestea beneficiază de aceeași garanție. Singura diferență este că, pentru refabricarea sau recondiționarea pieselor uzate, se poate utiliza cu până la 85% mai puțină energie și cu 85% mai puține materii prime. 

În principiu, piesele refabricate sau recondiționate sunt piese uzate care au fost supuse unui proces de recondiționare strict și complex de către Volvo Trucks, pentru a garanta că acestea pot oferi aceeași funcționalitate ca piesele noi. De fapt, încrederea companiei Volvo Trucks în calitatea pieselor sale refabricate sau recondiționate este atât de mare încât acestea sunt livrate cu aceeași garanție de doi ani care se aplică și în cazul pieselor originale Volvo.


Care este diferența dintre refabricare și recondiționare?

Termenul generic de „piese refabricate și recondiționate” include atât piesele refabricate, cât și piesele recondiționate. Diferența dintre acestea este că piesele refabricate sunt complet restaurate la starea lor nouă, inclusiv în ceea ce privește aspectul. Piesele recondiționate, pe de altă parte, nu pot fi complet restaurate la acest nivel înalt; prin urmare, acestea pot prezenta anumite semne de uzură și ar putea avea o durată de viață puțin mai scurtă. Totuși, acestea sunt restaurate la o stare aproape nouă, îndeplinind în continuare standarde extrem de înalte: ambele sunt, de asemenea, acoperite de aceeași garanție de doi ani.


„Există o mulțime de piese care nu pot îndeplini din punct de vedere tehnic condițiile unor piese noi în proporție de 100%, dar în cazul cărora ne putem apropia foarte mult de acest procent”, explică Håkan Mårtensson, Manager de oferte pentru piese refabricate sau recondiționate, Volvo Trucks.


„De exemplu, o piesă care este nouă în proporție de 98% este încă extrem de avantajoasă atât pentru client, cât și pentru mediul înconjurător. Cu toate acestea, prin stabilirea standardului la o stare nouă în proporție de 100%, am fi ratat aceste oportunități. Introducerea pieselor recondiționate este o modalitate prin care putem să ne mărim portofoliul de piese refabricate și recondiționate și să ne extindem beneficiile în ceea ce privește sustenabilitatea atunci când refabricarea nu este o opțiune.”


De ce piesele refabricate sau recondiționate nu sunt la fel ca piesele uzate sau secondhand?

Înainte de a fi comercializate, piesele refabricate sau recondiționate sunt supuse unui proces strict și eficient care le readuce la starea nouă sau, în cazul recondiționării, aproape de cea nouă. Acest aspect este în contrast puternic cu piesele uzate sau secondhand sau cu piesele reciclate și reconstruite.


Procesul de refabricare a pieselor uzate începe atunci când componentele uzate din motoarele, cutiile de viteze și din diverse alte piese sunt trimise de la reprezentanțele Volvo Trucks la o unitate de refabricare. Fiecare componentă este dezasamblată, fiind apoi curățată și inspectată temeinic. Componentele care nu pot îndeplini anumite criterii de calitate sunt eliminate și înlocuite cu unele noi. Apoi, componentele aprobate sunt reasamblate și testate temeinic, pentru a garanta faptul că piesa respectivă îndeplinește standardele de calitate înainte de a fi comercializată către client, fie sub forma unei piese refabricate, fie sub forma unei piese recondiționate.

Prin intermediul pieselor refabricate sau recondiționate, atât Volvo Trucks, cât și clienții noștri pot contribui la o industrie de transport mai sustenabilă și care promovează mai mult reutilizarea.

Adoptarea unei economii circulare și a unei industrii de transport sustenabile

Piesele refabricate sau recondiționate contribuie la reducerea deșeurilor, la conservarea resurselor naturale și la reducerea emisiilor de CO2. Acesta este motivul pentru care unul dintre obiectivele de sustenabilitate ale Volvo Trucks – alături de restul companiei Volvo Group – este creșterea gradului de utilizare a pieselor refabricate sau recondiționate. Acest lucru nu ar însemna doar o reducere semnificativă în ceea ce privește amprenta de carbon a companiei Volvo Trucks, ci le va permite și proprietarilor de camioane să își reducă nivelul de emisii de carbon.


„Datorită potențialului uriaș privind îmbunătățirea impactului nostru și al clienților noștri asupra mediului înconjurător, extindem în mod continuu gama de produse incluse în oferta noastră de piese refabricate sau recondiționate. În acest fel, putem contribui împreună la o industrie de transport mai sustenabilă și care promovează mai mult reutilizarea”, spune Håkan.


Pentru a afla mai multe despre procesul de refabricare

Urmăriți scurtmetrajul nostru sau accesați site-ul web Volvo Trucks Reman. Pentru mai multe informații despre piesele refabricate sau recondiționate de Volvo, contactați dealerul local Volvo Trucks.