TRUCKS

Începe producția de serie a noii generații de camioane grele Volvo Trucks

Noua generație de camioane grele Volvo Trucks – Volvo FH, FH16, FM și FMX – intră, acum, în producția de serie în fabricile Volvo din Suedia, Belgia și Rusia.
Noua generație de camioane grele produse de Volvo Trucks intră în producția de serie la fabrica Tuve din Goteborg, Suedia, neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2
Noua generație de camioane grele produse de Volvo Trucks intră în producția de serie la fabrica Tuve din Goteborg, Suedia, neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2

„Suntem foarte entuziasmați că noua noastră generație de camioane va ajunge, în curând, la valoroșii noștri clienți. Toate cele patru modele de camioane au fost dezvoltate cu o concentrare puternică asupra îmbunătățirii mediului șoferului, a siguranței și a productivității vehiculelor, pentru a le face și mai eficiente față de modelele anterioare,” spune Roger Alm, Președintele Volvo Trucks.

Camioanele Volvo FM și FMX dispun de o cabină cu totul nouă, cu stâlpi A înlălțați, care oferă șoferilor până la un metru cub suplimentar și luminozitate crescută, în interiorul cabinei. Vizibilitatea șoferului poate fi îmbunătățită și mai mult, pe toate noile modele, prin adăugarea unei camere video situată pe partea pasagerului, ceea ce oferă o perspectivă completă, acoperind partea laterală a camionului și afișând imaginile pe ecranul din bord.

Alte actualizări importante includ noua interfață pentru șofer și farurile adaptive, ca dotare opțională, pentru creșterea siguranței, pe modelele Volvo FH și FH16. Noile Volvo FH și FM pot fi, de asemenea, personalizate pentru a permite reduceri semnificative ale consumului de combustibil și ale emisiilor de CO2, precum cele atinse de către Volvo FH cu tehnologie I-Save.

„Suntem mândri de această investiție majoră în aceste patru noi modele, care vor contribui substanțial atât la creșterea siguranței pe șosele, cât și la reducerea impactului asupra mediului. Lansarea unei noi game de camioane necesită o intensă muncă de inginerie, precum și lucrul în echipă de-a lungul întregii organizații Volvo, inclusiv cu furnizorii noștri, ceea ce face startul producției un eveniment extra special pentru toți cei implicați, în special luând în considerare provocările cărora tocmai a trebuit să le facem față,” comentează Roger Alm, Președintele Volvo Trucks.

Reconfirmând angajamentul Volvo Trucks față de soluții sustenabile de transport, noile Volvo FH, FM și FMX au fost dezvoltate, de asemenea, pentru lanțuri cinematice electrificate, cu începerea producției în 2022. „Aceasta înseamnă că tranziția clienților noștri către transporturi independente de combustibili fosili, în viitor, va fi fără întreruperi, putând continua să își conducă modele Volvo preferate,” spune Roger Alm.

Lansată anul trecut mai întâi în Europa, noua gamă grea a fost întâmpinată cu mult interes din partea clienților, cu peste 12.000 de camioane comandate în 2020. Lansarea și activitățile comerciale continuă și în 2021, pe piețele din afara Europei.

Camioanele vor fi, inițial, asamblate în cadrul facilităților de producție Volvo de la Goteborg/Suedia, Ghent/Belgia și Kaluga/Rusia. Fabrica de asamblare de la Tuve, Goteborg, este prima care demarează producția, în martie 2021.

"Ne-am pregătit pentru acest început timp îndelungat, lucrând împreună, pentru a realiza produse uimitoare. Echipa fabricii de la Tuve este entuziasmată să pornească la drum și este gata să livreze clienților aceste noi camioane premium de cea mai înaltă calitate,” explică Martin Folin, VP pentru operațiuni la fabrica de la Tuve.

Noile camioane oferă o varietate de modele de cabină și pot fi optimizate pentru o gamă largă de aplicații. Ca întotdeauna, Volvo Trucks s-a concentrat intens asupra dezvoltării celei de-a doua case a șoferilor, ceea ce devin, adesea, camioanele de transport de lungă distanță. În transportul regional, cabinele camioanelor servesc, în mod frecvent, drept birouri mobile, în timp ce, în construcții, camioanele sunt instrumente de lucru robuste și practice.

Vizibilitatea pentru șofer, confortul, ergonomia, nivelul de zgomot, manevrabilitatea și siguranța reprezintă, astfel, puncte cheie de concentrare a atenției în cadrul noilor modele de camioane, care și-au actualizat, de asemenea, și exteriorul, pentru a reflecta noile inovații. 

4 martie 2021

LINK la imagini de rezoluție înaltă

Links la comunicatele de presă conexe

Volvo Trucks prezintă noul Volvo FH16 – Combină confortul cu puterea pentru productivitate superioară

Volvo Trucks lansează noul Volvo FH – Următoarea generație de autocamioane concepută cu accent pe necesitățile șoferului

Volvo Trucks prezintă noul Volvo FM – Proiectat pentru a atrage șoferii printr-o nouă cabină și vizibilitate îmbunătățită

Volvo Trucks face încă un pas în viitor cu noul FMX, cel mai robust autocamion Volvo de construcții.

For further information, please contact:

Jan Strandhede
Media Relations Director, Volvo Trucks
Tel: +46 31 3233715
Email: jan.strandhede@volvo.com

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,300 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2022 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.