TRUCKS

Volvo Trucks
2022-04-12
Eficiența utilizării combustibilului
Author
Volvo Trucks

Principalele 9 îmbunătățiri care contribuie la economisirea combustibilului la nivelul lanțurilor cinematice Euro 6 de la Volvo Trucks

Indiferent dacă desfășurați transport pe distanțe lungi, transport regional, distribuție sau trasnport în construcții, aceste ultime actualizări la nivelul lanțurilor cinematice Euro 6 Step E înseamnă economii semnificative de combustibil pentru toți utilizatorii. Volvo a analizat întregul lanț cinematic și a adus o serie de îmbunătățiri care nu numai că îmbunătățesc economia de combustibil, dar oferă și o experiență de rulare mai lină și mai plăcută – pe șosea și în afara acesteia.  

Iată principalele 9 noutăți:

1. Motorul D13TC îmbunătățit. Dacă ați condus sau aveți în flotă un autocamion Volvo FH cu I-Save, atunci știți că acesta poate reduce semnificativ costurile combustibilului în transportul de cursă lungă. Cheia o constituie motorul D13TC, inima tehnologiei I-Save și cel mai eficient motor Volvo de până acum din perspectiva consumului de combustibil. Aceste ultime îmbunătățiri au dus motorul la un nivel superior. Procesul de ardere a combustibilului a fost perfecționat, frecarea în motor a fost redusă, iar sistemul de ulei a fost îmbunătățit. De asemenea, EATS (sistemul de tratare ulterioară al motorului) a fost perfecționat, greutatea motorului a fost redusă și a fost introdusă o nouă generație a sistemului de gestionare a motorului. Pentru a ne extinde oferta privind economisirea combustibilului, D13TC este acum disponibil cu o nouă putere nominală de 420 CP.
 

2. Motoarele eSCR D11 și D13 îmbunătățite. În cazul ambelor motoare, procesul de ardere a fost perfecționat, iar frecarea a fost redusă. Eficiența sporită se datorează integrării cilindrului cu piston concav brevetat al motorului D13TC, care optimizează injecția de combustibil. De asemenea, sistemul EATS a fost perfecționat, greutatea motorului a fost redusă și a fost introdusă o nouă generație a sistemului de gestionare a motorului. De asemenea, clienții care lucrează în construcții vor aprecia că viteza minimă a pilotului automat a fost redusă acum la 4 km/h. Pentru o flexibilitate și mai mare, eSCR D13 este acum disponibil cu puteri nominale de 460 și 500 CP pe biodiesel B100.

 

3. Cutia I-Shift îmbunătățită. Cu I-Shift, schimbarea vitezelor este mai fluidă, mai rapidă, iar experiența de rulare este mai armonioasă ca niciodată. Îmbunătățirile includ un nou sistem și o nouă strategie de schimbare a vitezelor, precum și un nou sistem de ambreiaj pentru motoarele D13. Cutia de viteze I-Shift îmbunătățită este disponibilă pentru autocamioanele de mare tonaj și pentru autocamionul Volvo FE.

4. Noul software I-Torque. I-Torque, noul software inteligent de cuplu al companiei Volvo, optimizează cuplul motorului pentru a economisi combustibil. Folosind datele topografice de la I-See, împreună cu sarcina maximă în combinație a autocamionului, I-Torque calculează automat cuplul optim al motorului pentru traseul dumneavoastră. Momentan, I-Torque este disponibil împreună cu noile noastre pachete de combustibil pentru motoarele diesel D13 Euro 6 Step E.

Urmăriți acest scurt videoclip pentru a afla mai multe despre I-Torque

5. Aerodinamică îmbunătățită. Pentru a optimiza fluxul de aer, au fost aduse îmbunătățiri atât la nivelul cabinelor Volvo FM, cât și la nivelul cabinelor Volvo FH. Ambele modele beneficiază de elemente de etanșare îmbunătățite în jurul grilei și în jurul lămpilor auxiliare frontale, de o nouă protecție pentru brațul oglinzii și de apărători pentru a îmbunătăți fluxul de aer la nivelul pasajului roților (la autocamioanele cu anvelope 385/55). De asemenea, Volvo FH beneficiază de o extensie suplimentară a ușii și de îmbunătățiri la nivelul deflectoarelor de aer ale XHSL (cabina de dormit cu plafon înălțat suplimentar).

6. Noua pompă de servodirecție pentru economisirea energiei. Noua pompă de servodirecție controlată electronic a companiei Volvo oferă un control mai precis asupra direcției, ceea ce înseamnă că poate reduce energia necesară la rularea în linie dreaptă. Pentru clienții care efectuează transporturi solicitante pe distanțe lungi și pentru cei care merg la ralanti pentru perioade îndelungate, acest lucru înseamnă că se vor reduce pierderile de energie. Pompa de servodirecție este inclusă în noile pachete de combustibil Volvo pentru motoarele diesel D11 și D13 Euro 6.

7. Compresoare pneumatice mai eficiente. Volvo a introdus o nouă generație de compresoare pneumatice care reduce consumul de combustibil crescând presiunea aerului mai eficient. Acestea sunt acum oferite ca dotări standard pentru toate motoarele diesel D11 și D13 Euro 6.

8. Filtre noi de aer, combustibil și ulei și dimensiuni noi ale rezervoarelor de AdBlue. Noile filtre sunt proiectate fizic astfel încât să nu poată fi instalat un filtru necorespunzător, ceea ce va asigura o performanță optimă a motorului și va maximiza durata de funcționare a acestuia. Filtrele Volvo sunt fabricate din hârtie de filtru plisată special și au o suprafață mare pentru a garanta o capacitate de filtrare excelentă și o durată lungă de funcționare. Și, pentru ca șoferii să poată alimenta cu ușurință atât cu combustibil, cât și cu uree la aceeași oprire, au fost actualizate și dimensiunile rezervoarelor de AdBlue ale Volvo, pentru a corespunde eficienței mai mari a motoarelor diesel îmbunătățite D11 și D13 Euro 6.

9. Alternatoare cu o durată de funcționare mai mare cu 50%. Pentru ca viața șoferilor să fie mai confortabilă atunci când se află pe drum, Volvo a introdus și o nouă generație de alternatoare de 150 A, cu o durată de funcționare mai mare cu 50%. De asemenea, comunicarea cu alternatorul a fost îmbunătățită datorită introducerii protocolului LIN (Local Interconnect Network), care îi permite companiei Volvo să diagnosticheze alternatorul, să înțeleagă când trebuie să fie înlocuit și să planifice încărcarea pentru a prelungi durata de funcționare a componentelor de gestionare a consumului de energie. Noile alternatoare sunt oferite ca dotări standard pentru modelele diesel Euro 6 FH și FH16. Pentru un confort suplimentar, Volvo a adăugat în gama sa de alternatoare pentru aceste modele și unul de 180 A, mai mare.
 

Doriți să aflați mai multe despre cum să diminuați costurile privind combustibilul? Consultați Cum puteți îmbunătăți eficiența consumului de combustibil pentru autocamion, pentru o prezentare generală a factorilor esențiali care influențează consumul de combustibil, emisiile și costurile flotei cu privire la combustibil.