TRUCKS

Helena Knappe Markus Fabiansson
2024-02-19
Eficiența utilizării combustibilului
Authors
Helena Knappe
manager Componente originale Volvo
Markus Fabiansson
Manager Services Offer

Cinci moduri de a economisi combustibil și energie cu ajutorul pieselor și serviciilor Volvo Trucks

Minimizarea costurilor pentru combustibil este o provocare permanentă pentru toți proprietarii de camioane și elementul cheie pentru desfășurarea unei activități profitabile. Există o mulțime de factori care contribuie la eficientizarea consumului de combustibil al unui camion, inclusiv modul în care utilizați și operați vehiculul. Iată cinci aspecte pe care le puteți îmbunătăți pentru crește și mai mult eficiența vehiculului dumneavoastră. 

Datele și digitalizarea fac posibilă monitorizarea consumului de combustibil în timp real

1. Utilizați datele și digitalizarea pentru a îmbunătăți tehnicile de condus

Modul în care este condus un camion poate avea un impact enorm asupra consumului de combustibil și energie. De exemplu, rularea liberă și reducerea la minimum a frânării și a accelerației vor îmbunătăți eficiența, în timp ce mersul la ralanti inutil constituie o risipă. Prin colectarea și analizarea datelor, se pot identifica aspectele care trebuie îmbunătățite și se pot implementa acțiuni care vor contribui la reducerea consumului.

 

Serviciile digitale ale Volvo Trucks Combustibil și mediu și Energie și mediu, disponibile prin Volvo Connect, furnizează rapoarte clare și concise privind consumul de combustibil sau energie atât pentru vehicule individuale, cât și pentru întregi parcuri auto. Acestea acoperă comportamentele de condus în funcție de mai mulți parametri, inclusiv frânarea și accelerarea, adaptarea vitezei, anticiparea și mersul la ralanti.

Pe baza datelor, șoferii își pot ajusta și perfecționa tehnicile și pot genera economii de combustibil și energie în acest proces.”

„Chiar și cei mai calificați și experimentați șoferi se pot perfecționa”, spune Markus Fabiansson, manager, oferta de servicii, Volvo Trucks. „Pe baza datelor, șoferii își pot ajusta și perfecționa tehnicile și pot genera economii de combustibil și energie în acest proces.”
 

Aflați mai multe despre modul în care conectivitatea și analiza datelor pot contribui la creșterea eficienței energetice și a consumului de combustibil în timpul condusului

Tehnicienii din service pot aborda o serie de probleme care ar cauza un consum inutil de mare de combustibil dacă nu ar fi rezolvate.

2. Întreținere și actualizări de software periodice

Un vehicul bine întreținut este un vehicul eficient din punct de vedere al consumului de combustibil. Prin întreținerea periodică, tehnicienii pot aborda aspecte precum blocarea cursei frânei, filtrele înfundate, scurgerile de presiune și de combustibil, alinierea roților și alte probleme care pot duce la creșterea consumului de combustibil dacă nu sunt soluționate.

 

Astfel se asigură, de asemenea, schimbul de ulei la intervale regulate, ceea ce ajută motorul să funcționeze cu un nivel minim de frecare și pierderi de energie. În plus, întreținerea poate include cele mai recente actualizări de software, printre care se pot număra îmbunătățiri ale performanței și ale eficienței consumului de combustibil. Aflați mai multe despre modul în care întreținerea periodică poate ajuta la economisirea combustibilului.

 

Un contract de service este cel mai simplu și mai convenabil mod de a asigura întreținerea periodică. Aflați mai multe despre diferitele Contracte de Service Volvo oferite sau luați legătura cu cel mai apropiat dealer Volvo Trucks.
 

3. Asigurați-vă întotdeauna că anvelopele sunt umflate la presiunea corectă

Conform Regulamentului general privind siguranța (GSR) al UE, sistemele de monitorizare a presiunii din anvelope sunt acum obligatorii pentru toate camioanele noi începând din 2024. Acestea facilitează urmărirea presiunii din anvelope în timp real prin intermediul senzorilor din fiecare roată, pentru a evita incidentele legate de anvelope, asigurând astfel siguranța și disponibilitatea.

 

Anvelopele umflate insuficient provoacă, de asemenea, rezistență crescută la rulare și, implicit, un consum crescut de combustibil și energie, așa că este întotdeauna util să le mențineți la presiunea optimă.

 

Serviciul de monitorizare a anvelopelor de la Volvo Trucks le oferă operatorilor de parcuri auto o imagine de ansamblu completă asupra camioanelor și remorcilor lor prin Volvo Connect, reducând riscul apariției unor costuri suplimentare și a perturbărilor legate de problemele la anvelope. Acesta oferă avertismente legate de subpresiune și suprapresiune, precum și avertismente legate de perforarea și detectarea defecțiunilor. Oferă, de asemenea, informații privind starea bateriei senzorului, prezentări generale ale temperaturii anvelopelor și detectarea lentă a scurgerilor.

Aflați mai multe despre impactul pe care rezistența la rulare și anvelopele îl pot avea asupra consumului de combustibil.

 

4. Dacă se conduce un vehicul electric, pregătiți în prealabil bateriile cu aplicația My Truck

La camioanele electrice, precondiționarea bateriilor asigură utilizarea puterii maxime și ajută la maximizarea eficienței energetice. Aceasta ajută și la prelungirea duratei de viață a bateriilor. Prin opțiunea Gata de funcționare din aplicația My Truck, aveți posibilitatea de a seta în prealabil, de la distanță, sistemele de încălzire ale cabinei de pe smartphone, astfel încât acestea să pornească automat. Astfel, bateria camionului atinge temperatura optimă la momentul plecării.

 

Descoperiți mai multe sfaturi legate de extinderea autonomiei unui camion electric.

Eliminarea rezistenței aerului contribuie în mod semnificativ la eficientizarea consumului de combustibil al unui camion, dar consumul poate fi redus la minimum prin deflectoare de aer, spoilere și aripi.

5. Personalizați vehiculul pentru o aerodinamică îmbunătățită

Deflectoarele de aer de plafon și laterale, spoilerele, aripile, învelișurile șasiului și capacele pentru roți pot contribui toate la îmbunătățirea aerodinamicii și a eficienței consumului de combustibil. Cu toate acestea, pentru a maximiza eficiența dobândită, este important ca accesoriile de acest fel să fie personalizate în funcție de camion și de configurația remorcii acestuia.

 

„Tot ce puteți face pentru ca suprafața camionului să fie cât mai netedă și să acoperiți golurile va contribui la îmbunătățirea eficienței consumului de combustibil”, spune Helena Knappe, manager Componente originale Volvo. „Este recomandat să utilizați piese și accesorii de la producătorul original al camionului, deoarece acestea au fost concepute pentru a se potrivi perfect cu vehiculul pentru a asigura o aerodinamică optimă”.

„Tot ce puteți face pentru ca suprafața camionului să fie cât mai netedă și să acoperiți golurile va contribui la îmbunătățirea eficienței consumului de combustibil”.

Iată mai multe informații despre importanta aerodinamicii. Pentru mai multe informații despre oricare dintre serviciile menționate, luați legătura cu cel mai apropiat dealer Volvo Trucks.

 

Aflați și mai multe despre cum poate contribui tehnologia la eficientizarea consumului de combustibil în timpul condusului, inclusiv:

  • Cum reduc serviciile conectate și o tehnică bună de condus consumul de combustibil și emisiile de CO2
  • Cum puteți aplica în practică serviciile digitale de instruire pentru șoferi
  • Cum impulsionează AI și învățarea automată dezvoltarea viitoarelor servicii de instruire pentru șoferi

 

Articole aferente