TRUCKS

Volvo Trucks
2022-05-19
Eficiența utilizării combustibilului
Author
Volvo Trucks

Volvo FH cu I-Save câștigă teste independente privind economia de combustibil

La două teste separate, efectuate de reviste germane de profil, Volvo FH cu I-Save a ieșit pe primul loc la economia de combustibil. „Acest lucru confirmă că truda noastră într-adevăr dă roade. Iar cu noile îmbunătățiri ale motorului, Volvo FH cu I-Save va avea o eficiență a consumului de combustibil și mai mare”, spune Peter Franzén, manager de produs pentru motoare la Volvo Trucks.

In the tests, run by the leading German trade magazines Trucker and Transport, the Volvo FH 500 with I-Save was set against other European competitors trucks – and came out with impressive results. It won both tests on fuel economy, covering the combination of diesel and AdBlue consumption.

În cadrul testelor, desfășurate de principalele reviste germane de profil, Trucker și Transport, Volvo FH 500 cu I-Save a concurat cu alte autocamioane din Europa – și a obținut rezultate impresionante. A câștigat ambele teste la economia de combustibil, inclusiv la consumul combinat de motorină și de AdBlue.

Autocamionul Volvo și-a depășit concurenții și la menținerea unei viteze medii ridicate pe traseele de testare pentru distanțe mari. În plus, Volvo FH cu I-Save a obținut cel mai mare punctaj la evaluarea generală a Trucker privind întregul vehicul.
 

Volvo FH cu I-Save combină viteza mare cu consumul redus de combustibil

„Aceste teste sunt foarte precise și ne permit cu adevărat să arătăm de ce suntem capabili. Inginerii noștri au reușit să combine viteza mare cu un consum foarte scăzut de combustibil, ceea ce este o realizare fantastică. În condițiile creșterii prețurilor combustibilului, eficiența consumului de combustibil este mai importantă ca oricând”, spune Peter Franzén.

Volvo FH cu I-Save este în producție din 2019. Conceptul său este obținerea unei economii de combustibil cât mai mari, datorită combinației dintre sistemul de propulsie, software și aerodinamica vehiculului. De la lansare, au fost adăugate și perfecționate numeroase funcții.

Peter Franzén, Product Manager Engines at Volvo Trucks

Autocamionul Volvo utilizat la teste a avut designul aerodinamic modificat recent pentru îmbunătățirea distribuirii fluxului de aer, cu spații mai mici pe partea din față a cabinei și extensia ușii mai lungă. Pentru o eficiență maximă a consumului de combustibil, autocamionul pornește întotdeauna în modul Eco. „Există numeroase modificări mici care, împreună, determină aceste rezultate bune la testare. Și este foarte impresionant că am câștigat testele, chiar dacă autocamionul nu era echipat cu noul motor. Cele mai recente modificări vor reduce consumul de combustibil și mai mult. Va fi foarte interesant să vedem rezultatul la viitoarele teste ale publicațiilor de profil”, spune Peter Franzén.

Consum redus de AdBlue

Motorul Turbo Compound este inima sistemului I-Save. Printre cele mai recente modificări aduse anul acesta se numără perfecționarea procesului de ardere a combustibilului, reducerea fricțiunii în motor și îmbunătățirea sistemului de ulei. În plus, motorul are o pompă de servodirecție nouă, care economisește energie, și un compresor de aer îmbunătățit, care economisește combustibil prin creșterea mai eficientă a presiunii aerului.
Noul software inteligent I-Torque crește eficiența energetică prin analizarea datelor topografice de la I-See și adaptarea condusului la traseul efectiv.
„Inginerii noștri au analizat toate detaliile pentru ca motorul să aibă o eficiență a consumului de combustibil și mai mare. De asemenea, am adus îmbunătățiri și cutiei de viteze automate I-Shift. Datorită răspunsului mai rapid, experiența de rulare este mai lină, iar economia de combustibil este mai mare”, spune Peter Franzén.

Odată cu îmbunătățirile lansate recent, I-Save poate aduce cumulativ o creștere cu până la 13% a economiei de combustibil – în comparație cu consumul obținut când a fost introdus pentru prima dată.
Un alt beneficiu al Volvo FH cu I-Save este consumul redus de AdBlue, care, la fel ca motorina, devine tot mai scump.

„Economia de combustibil este esențială pentru transportatori și vom continua să facem tot posibilul pentru a aduce îmbunătățiri în acest sens. Sunt foarte mândru că putem oferi un produs care îi poate ajuta pe clienții noștri să își crească rentabilitatea, reducând totodată impactul CO2”, spune Peter Franzén.

Testul revistei Trucker pe scurt

Distanța totală a traseului de testare: 340 km pentru distanțe mari, la nord de München, Germania

Sarcină maximă în combinație: 40 de tone

Specificațiile autocamionului Volvo: Șasiu foarte ușor, Globetrotter XL

Rezultate: Volvo FH 500 cu I-Save a avut cea mai bună economie de combustibil. De asemenea, a avut cea mai mare viteză medie și a obținut cel mai mare punctaj la evaluarea generală.

Testul revistei Transport pe scurt

Distanța totală a traseului de testare: 93 km pentru distanțe mari, în jurul orașului München, Germania

Sarcină maximă în combinație: 40 de tone

Specificațiile autocamionului Volvo: Șasiu foarte ușor, Globetrotter XL

Rezultate: Volvo FH 500 cu I-Save a avut cea mai bună economie de combustibil și a menținut cea mai mare

viteză medie.

Doriți să aflați mai multe despre cum să economisiți combustibilul? Faceți clic pe linkul de mai jos!

Cum puteți îmbunătăți eficiența consumului de combustibil