TRUCKS

I-Save

I-Save este soluția ideală pentru reducerea consumului de combustibil pentru transporturile de cursă lungă – cu manevrabilitate excelentă. Cu cât distanțele pe care le parcurgeți sunt mai lungi, cu atât puteți economisi mai mult, și astfel transportul devine mai profitabil. I-Save este disponibil pentru Volvo FH Aero și Volvo FH și combină motorul nostru D13 cu tehnologia turbocompozită și pachetul de combustibil*.

Combinarea tehnologiilor eficiente pentru a economisi combustibil

I-Save combină motorul eficient D13 cu tehnologie turbocompozită și transmisia I-Shift echipată cu I-See. I-See optimizează viteza, schimbarea treptelor de viteză și rularea liberă în funcție de traseul dvs. În plus, I-Save utilizează, de asemenea, punți spate mai eficiente, precum și alte componente și programe software care economisesc energie, toate acestea fiind combinate pentru a economisi combustibil.

Economisiți combustibil fără a vă compromite regimul de viteză

Motorul D13 cu tehnologie turbocompozită produce un cuplu mai mare cu 300 Nm la turații mici, în comparație cu un motor D13 cu aceeași putere, dar fără această tehnologie. Acest lucru înseamnă mai puține schimbări în trepte de viteză inferioare și mai puțin combustibil necesar pentru a menține o viteză constantă în traficul de pe autostradă. În combinație cu I-See, motorul vă permite să abordați dealurile și a drumurile înclinate într-o treaptă de viteză superioară, economisind astfel combustibil fără a pierde din viteză.

I-Shift pentru transportul de cursă lungă

Fiind conceput special pentru condusul eficient pe autostradă, I-Shift cu software optimizat vă va ajuta să economisiți combustibil. Atunci când vă deplasați în modul Economic, fiecare schimbare a treptelor de viteză este sincronizată cu exactitate, astfel încât motorul să poată funcționa la cea mai eficientă turație.

Motor eficient din punct de vedere energetic

Motorul D13 cu tehnologie turbocompozită utilizează pe deplin energia disponibilă în fiecare etapă, oferind o eficiență sporită pentru întreaga gamă de RPM – cu cel mai bun rezultat în intervalul de 900 până la 1.300 RPM. Aveți de ales între 420 CP, 460 CP și 500 CP.

I-See

I-See utilizează informațiile despre topografia drumurilor, curbe, sensuri giratorii și trafic în scopul de a folosi în mod optim energia cinetică. Folosește o hartă de înaltă rezoluție pentru o poziționare precisă. În cazul în care este activat controlul vitezei de croazieră, I-See se ocupă de selectarea treptelor de viteză, de accelerare, de frânarea motorului și de rularea liberă, pentru a reduce la minimum consumul de combustibil. Este o parte vitală a pachetului I-Save.


Citiți mai multe despre I-See 

O deplasare mai bună pe distanțe lungi

I-Save este conceput să schimbe ceva în transportul de cursă lungă. Eficiența îmbunătățită a combustibilului are o influență instantanee asupra costurilor de operare. În plus, I-Save oferă, de asemenea, o experiență de condus excelentă, cu manevrabilitate îmbunătățită. Un cuplu mai mare, turații mai mici ale motorului și un grup motopropulsor mai silențios sunt beneficiile pe care majoritatea șoferilor le apreciază.

* Pachetul de combustibil cuprinde sistemul I-See, I-Cruise cu I-Roll, punți spate eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, oprire motor la ralanti și pompă de servodirecție cu deplasare variabilă.

Este posibil ca funcțiile descrise să nu fie standard sau disponibile pentru toate nivelurile de echipare și opțiunile de lanț cinematic.

Aveți întrebări?

Dealerul local Volvo Trucks are răspunsurile. Vizitați-l, contactați-l ori solicitați-i să vă facă o vizită.