TRUCKS

Șase sfaturi privind alegerea autocamionului de distribuție urbană

Numărul de opțiuni pentru distribuția în orașe poate părea copleșitor, dar nu trebuie să fie. Tobias Bergman, manager de produs în cadrul Volvo Trucks evidențiază șase factori pe care trebuie să îi luați în calcul.
Volvo FE pe străzi urbane înguste
Mediile urbane pot fi o provocare pentru autocamioane și acest aspect trebuie luat în considerare la alegerea unui autocamion.

Există numeroase lucruri care trebuie luate în calcul atunci când alegeți un vehicul pentru distribuție în orașe, cum ar fi scopul în care va fi utilizat vehiculul, unde va opera și pentru cât timp va fi utilizat.

Autocamioanele Volvo Trucks FL, FE și FM sunt create pentru a satisface nevoile diferite ale pieței de distribuție și toate cele trei modele pot avea specificații precise pentru cerințele individuale ale clienților. Deși este bine să aveți la dispoziție numeroase opțiuni, acest lucru poate crea confuzie. Ceea ce face lucrurile și mai dificile este faptul că mulți clienți din acest segment nu se concentrează neapărat pe logistică.

„Suntem conștienți de faptul că multe afaceri care achiziționează autocamioane pentru distribuție în orașe nu sunt în principal operatori logistici. Acestea sunt afaceri al căror obiect de activitate principal este altul, cum ar fi brutăriile sau antreprenorii care transportă echipamente. Este posibil ca anterior să fi utilizat furgonete pentru livrări, iar acum caută spațiul și flexibilitatea oferite de un autocamion”, afirmă Tobias Bergman, manager de produs la Volvo Trucks.

Recomandarea sa? „Analizați-vă nevoile din prezent și din viitor. Dar nu trebuie să le analizați singuri. Dealerul dumneavoastră Volvo Trucks local vă poate fi partener și vă poate ajuta să stabiliți ce vehicul și ce contract de achiziție este cel mai potrivit pentru nevoile dumneavoastră.”

Planificați în timp util
Autocamioanele care sunt create special pentru o anumită activitate pot avea un cost de deținere mic. Dar un vehicul mai flexibil, cu mai puține specificații de design are, adesea, un preț de vânzare mai mare. Luați în calcul argumentele pro și contra pentru un vehicul cu specificații precise, dacă știți că va trebui să vă îmbunătățiți flota în câțiva ani sau dacă activitățile dumneavoastră se vor schimba.

1. Luați în considerație regulile privind emisiile
Atât limitele privind zgomotul, cât și cele privind emisiile de noxe devin din ce în ce mai stricte în majoritatea orașelor. Aceste reglementări pot afecta atât alegerea vehiculelor, cât și termenii de achiziționare. Pentru a vă asigura afacerea în ceea ce privește viitorul, Volvo Trucks poate oferi, adesea, o opțiune de buy-back dacă achiziționați un vehicul nou. Alternativ, un leasing operațional poate fi o opțiune inteligentă.

2. Acordați atenție vizibilității
Autocamioanele cu roți mici și vizibilitate directă oferă șoferilor o imagine mai bună asupra împrejurimilor. Acesta poate fi un aspect important privind siguranța în orașe cu străzi înguste și în zone cu mulți bicicliști și pietoni. Anumite orașe au început să emită legi privind vizibilitatea, pe care autocamioanele trebuie să le respecte. Este un aspect de care trebuie să țineți cont.

3. Gândiți-vă când și cum încărcați
Unde și cât de des trebuie încărcate și descărcate vehiculele este un alt aspect foarte important. În timpul distribuției în orașe, în medie, un șofer poate intra și ieși din vehicul o dată la 200 - 300 de metri. O treaptă joasă poate economisi timp și poate reduce pericolul de accidentare. Un vehicul compact ajută, de asemenea, la livrarea către magazine mici din centrul orașului, care au, adesea, porți de încărcare și rampe înguste.

4. Analizați manevrabilitatea
Cu cât un vehicul este mai mic, cu atât este mai ușor de manevrat. Acesta poate fi un factor cheie atunci când încercați să ajungeți și să plecați din zonele de încărcare și când vă deplasați pe străzi înguste. Nu există un standard pentru cât de mari trebuie să fie rampele de încărcare. În general, dacă vehiculul este utilizat pentru încărcarea în depozite mari, dimensiunea acestuia nu ar trebui să fie o problemă. În același timp, livrarea către magazine mici poate presupune manevrarea vehiculului pe pante abrupte sau pe alei înguste.

5. Exploatați la maximum perioadele lungi de condus
În cazul în care autocamionul este utilizat uneori pentru călătorii mai lungi între orașe, cea mai bună opțiune poate fi un autocamion mai flexibil. Pe parcursul călătoriilor mai lungi, un șofer are nevoie de mai mult spațiu pentru odihnă. Opțiunile ca navigația integrată și Dynafleet îi pot fi de ajutor șoferului pentru a rămâne pe traseu și pentru a economisi combustibil pe trasee lungi. De asemenea, un autocamion mai mare și mai confortabil atrage șoferii.

Gama de autocamioane Volvo Trucks pentru distribuția urbană

VOLVO FL: Adaptat pentru distribuția în orașe, pentru transporturi ușoare și pentru transportul deșeurilor și al materialelor reciclabile. Masa totală maximă autorizată 10 - 18 tone și sarcina maximă în combinație până la 25 tone.

VOLVO FE: Adaptat pentru distribuția regională și în orașe, pentru transporturi ușoare și pentru transportul deșeurilor și al materialelor reciclabile. Masa totală maximă autorizată 18 - 26 tone și sarcina maximă în combinație până la 44 tone.

VOLVO FM: Adaptat pentru distribuție, construcții și transport auto. Masa totală maximă autorizată 18 - 46 tone și sarcina maximă în combinație până la 100 tone.