TRUCKS

Sisteme de asistență pentru șofer

În mediul rutier, șoferii de autocamion pot interacționa frecvent cu ceilalți participanți la trafic. Șoferii autocamioanelor Volvo au acces la mai multe sisteme de asistență, care îi ajută să evite accidentele. Citiți mai multe mai jos sau contactați un dealer dacă aveți întrebări.

Siguranță pentru șoferi și pentru ceilalți participanți la trafic

Sistemele noastre sunt concepute pentru a ajuta șoferii să sporească siguranța într-o mare varietate de situații. Indiferent dacă aveți viteză mare pe autostradă, conduceți încet prin oraș sau staționați, dar există alți participanți la trafic în apropiere.

  Autocamion și șofer în formă

  Siguranța condusului începe cu atenția șoferului și starea bună a autocamionului. Sistemul de monitorizare a presiunii din anvelope urmărește permanent presiunea din anvelopele vehiculului și emite o alertă dacă vreuna este dezumflată, se dezumflă rapid ori s-a încins. Astfel, oferă o protecție mai bună împotriva accidentelor produse din cauza anvelopelor. Sistemul de avertizare a șoferului detectează când acesta este somnolent sau neatent la volan. În acest caz, șoferul este avertizat și sfătuit să ia o pauză. Totul pentru siguranță.

  Vizibilitate mai bună pentru toți

  Vizibilitatea șoferului este un aspect important al siguranței condusului. Faza lungă adaptivă este concepută pentru a detecta celelalte vehicule din fața camionului, permițând activarea fazei lungi pe timp de noapte, chiar și atunci când nu ar fi adecvată. Funcția reglează dinamic lumina farurilor pentru o intensitate optimă, astfel încât să nu deranjeze șoferii altor vehicule, îmbunătățind siguranța atât pentru șoferul autocamionului, cât și pentru ceilalți participanți la trafic.

  Asigurați protecția optimă

  La deplasarea cu viteză mare, menținerea distanței este esențială. Avertizarea de coliziune cu frână de urgență are rolul de a detecta vehiculele din față, precum și pietonii și bicicliștii care se apropie din lateral sau se deplasează în aceeași direcție cu autocamionul, alertând șoferul dacă există un anumit risc de coliziune. Dacă șoferul nu ia măsuri, iar riscul persistă, autocamionul frânează automat, pentru evitarea unei coliziuni. Controlul adaptiv al vitezei de croazieră adaptează viteza pentru a se menține o distanță sigură față de vehiculul din față prin accelerare și frânare automată. Acesta funcționează tot timpul, de la rularea cu viteza maximă până la oprirea autocamionului – și apoi îl repornește automat când trebuie să demareze. Adăugăm confort și siguranță condusului pe autostradă.

  Gestionați greutatea remorcii

  La coborârea pantelor alunecoase cu o remorcă, remorca poate să împingă autocamionul și să producă un efect de forfecare, ceea ce crește riscul de accident. Frânele antiforfecare previn această situație prin frânarea treptată a remorcii, astfel încât distanța dintre vehiculele ansamblului să rămână sigură.

  Vedeți și ceea ce este ascuns

  Pietonii și bicicliștii se pot apropia de autocamioanele din traficul urban, iar șoferilor le poate fi greu să vadă ce se întâmplă. Camera video montată pe oglinda din dreapta descoperă unghiurile ascunse și oferă o vizibilitate excelentă către zonele din dreapta autocamionului. Este activată automat de semnalizator când autocamionul virează la dreapta, imaginea fiind proiectată pe ecranul secundar din cabină.

  Întoarceți cu încredere

  Camera video pentru marșarier oferă un câmp vizual excelent în spatele autocamionului și ajută șoferul să dețină mai mult control asupra zonei din jurul acestuia. Este activată automat la intrarea în marșarier, imaginea fiind prezentată pe ecranul secundar din cabină. Ușurința utilizării face întoarcerea mai comodă.

  Perspectivă frontală clară

  Asistența frontală folosește radarul din față pentru a detecta participanții la trafic aflați în zona de risc din fața autocamionului în staționare sau care rulează cu maximum 10 km/h și avertizează șoferul. Dacă sistemul detectează participanți la trafic în zona de risc din fața autocamionului, șoferul este informat. Dacă riscul de coliziune crește, sistemul va emite și o avertizare sonoră.

  Pe partea sigură

  Virajele sau schimbările benzii de rulare pot fi riscante. Asistența la evitarea coliziunilor laterale utilizează senzorii radar de pe ambele părți ale autocamionului pentru a detecta pietonii, bicicliștii și alte vehicule. Legislația impune doar monitorizarea părții din dreapta, dar sistemul nostru acoperă ambele părți ale autocamionului, pentru mai multă siguranță. Când sistemul detectează un participant la trafic în zona monitorizată, șoferul este informat printr-un semnal luminos în oglinda laterală. Dacă șoferul acționează maneta de semnalizare, sistemul îl avertizează printr-un semnal luminos și sonor intermitent. Dacă autocamionul este echipat cu Direcție dinamică Volvo cu asistență pentru păstrarea benzii de rulare, va exista și asistență activă pentru direcție.

  Atenție la uși

  Pietonii și bicicliștii pot apărea din senin și pot fi greu de detectat atunci când sunt în imediata apropiere a autocamionului. Avertizarea privind deschiderea ușilor utilizează senzori radar pentru a scana ambele părți ale autocamionului, avertizând șoferul și pasagerul în privința participanților la trafic detectați în zonele de risc, înainte de a deschide oricare dintre ușile cabinei. Sistemul avertizează timp de până la două minute după decuplarea contactului.

  Oprire și deplasare cu ușurință

  Deplasarea în siguranță când pornirile și opririle sunt frecvente poate fi problematică. Auto Hold are rolul de a spori confortul și siguranța în timpul opririi și al deplasării. Sistemul acționează frânele automat, menținând autocamionul pe loc până când șoferul apasă pedala de accelerație. Funcționează atât la deplasarea înainte, cât și înapoi – atât în pantă, cât și pe suprafețe plane.

  Menținerea aderenței

  Tracțiunea bună este necesară evitarea derapajelor și conducerea în siguranță. Controlul activ al tracțiunii este conceput pentru a controla patinarea roților și a spori siguranța și confortul. Dacă sistemul detectează semne de derapaj, se activează instantaneu, ajutând șoferul să rămână pe șosea prin îmbunătățirea manevrabilității, performanței frânelor și stabilității.

  Silențios, dar observat

  Camioanele noastre electrice aproape că nu se aud. Acest lucru este benefic pentru mediul de lucru al șoferului, precum și pentru mediul din oraș, dar camioanele electrice devin mai greu de observat. Sistemul de alertă acustică al vehiculului emite sunete suficient de puternice pentru a avertiza persoanele din apropierea camionului, dar care nu deranjează șoferul și pe ceilalți participanți la trafic. Conceput pentru a spori siguranța pietonilor și bicicliștilor fără zgomot excesiv.

Prezentare generală

Caracteristici

 

Informații suplimentare

FH16

FH

FM

FMX

FL

FE

Sistem de monitorizare a presiunii din anvelope

 

 

 

 

Descărcați fișele informative >

Sistem de avertizare șofer

Fază lungă adaptivă

 

 

 

 

Asistență viteză deplasare

Avertizare de coliziune cu frână de urgență

Control adaptiv al vitezei de croazieră

Asistență frontală

Asistență la evitarea coliziunilor laterale

Avertizare deschidere uși

 

 

Auto Hold

 

 

Direcția dinamică Volvo cu sistem de asistență pentru păstrarea benzii de rulare

 

 

 

Controlul electronic al stabilității

 

Direcția dinamică Volvo cu asistență de stabilitate

 

 

 

Pilot automat cu asistență la coborâre

 

 

 

Frână antiforfecare

 

 

 

Cameră video montată pe oglinda din dreapta

 

Cameră video pentru marșarier

 

Controlul activ al tracțiunii

 

 

 

 

Sistem de alertă acustică vehicul*

 

 

 

*Doar la camioanele electrice

       

ÎNTREBAȚI EXPERTUL LOCAL

Dealerul local Volvo Trucks poate să vă arate sistemele noastre
de asistență pentru șofer și să vă răspundă la întrebări.