TRUCKS

România

×
Noul Volvo FE CNG

Călătoria noastră către zero emisii

Volvo FE CNG

Puternic. Productiv. Ecologic. Un Volvo FE cu motor alimentat cu gaz – perfect pentru transportul de deșeuri și activitățile de distribuție urbană. 

Se potrivește perfect pentru transportul de deșeuri și distribuția urbană

Alimentat cu gaz

Din exterior, arată ca un Volvo FE obișnuit. Dar sub capota noului Volvo FE CNG se ascunde un motor Euro 6 – alimentat exclusiv cu gaz natural comprimat sau, preferabil, cu biogaz comprimat, cu tehnologie cu bujie. Folosește tehnologia cu bujie și oferă cuplu de 320 CP și 1356 Nm.

Autocamionul este echipat cu transmisie automată. Prin urmare, vă puteți aștepta la aceeași productivitate și aceleași caracteristici de rulare pe care le oferă un Volvo FE obișnuit. Dar acesta este proiectat pentru a fi perfect la transporturi pe distanțe mici, cu opriri și porniri frecvente – precum transportul de deșeuri și activitățile de distribuție urbană.

Multe orașe din întreaga lume caută alternative la autocamioanele cu motoare diesel. Combustibilul regenerabil este adesea o cerință pentru câștigarea contractelor, în special cele pentru gestionarea deșeurilor. Cu Volvo FE CNG, putem oferi companiilor care operează în medii urbane un autocamion cu impact asupra mediului semnificativ redus.
Combinați-l cu o cabină cu acces coborât

Combinați-l cu o cabină cu acces coborât

Combinați motorul cu emisii reduse cu o cabină cu acces coborât, care îmbunătățește siguranța în mediul urban și ușurează activitatea șoferilor.

Emisii mai reduse de noxe

Combustia gazului metan este complet inodoră. În plus, emite niveluri foarte mici de particule dăunătoare. Când metanul este extras din biogaz – adică din material organic – emisiile de dioxid de carbon sunt reduse cu până la 100%*, comparativ cu un autocamion diesel.

De fapt, emisiile de MP sunt atât de mici, încât este necesar doar un catalizator cu trei căi. Nu este necesar filtrul de particule. Și nici nu este echipat cu AdBlue.

* Asta se asociază cu emisiile vehiculului din timpul utilizării, proces cunoscut ca de la rezervor la sursa de combustibil.

Reduceți-vă amprenta de mediu
Motor Euro 6 pentru FE CNG

O soluție fiabilă, productivă

Motorul utilizează tehnologia de aprindere prin scânteie și necesită doar un catalizator vertical sau orizontal cu trei căi pentru controlul emisiilor. O soluție eficientă și fiabilă.

Volvo FE CNG este disponibil cu rezervoare de gaz 2×4 sau 2×3. Rezervoarele cu gaz comprimat sunt montat pe ambele părți ale șasiului. Distanța parcursă poate ajunge, în condiții optime de rulare, până la 400 de kilometri pentru distribuție ușoară și până la 250 de kilometri pentru colectarea masivă deșeurilor.

În plus față de noul motor alimentat integral cu gaz, Volvo FE CNG este echipat și cu o transmisie complet automată. Prin urmare, oferă aceleași niveluri de productivitate și performanță ca un Volvo FE obișnuit.

Gazul metan este un combustibil care, pe termen lung, va oferi o alternativă sustenabilă la alimentarea de tip diesel. Acum, este rândul diverselor autorități din cadrul societății să creeze regulile și condițiile adecvate pentru o dezvoltare pozitivă.

Încercați și dumneavoastră

Dealerul local Volvo Trucks este gata să discute cu dumneavoastră despre caracteristicile și beneficiile autocamionului Volvo FE CNG.