TRUCKS

SPECIFICAȚIILE AUTOCAMIONULUI VOLVO FM

Dimensiuni cabină

 

Cabină de zi

Cabina de zi (FM-DAY) oferă șoferului un mediu de lucru confortabil și ergonomic. Înălțime interioară 164 de centimetri: 120 de centimetri la tunelul motor.

Cabină de zi joasă

Cabina de zi joasă (FM-LDAY) este necesară pentru activități precum cele de minerit, corpuri frigorifice, pompe și macarale. Înălțime interioară 148 de centimetri: 104 centimetri la tunelul motor.

 

Cabină de dormit

Cabina de dormit (FM-SLP) oferă condiții de relaxare optime pe timp de noapte pentru o persoană. Înălțime interioară 164 de centimetri: 120 de centimetri la tunelul motor.

Cabină de dormit cu plafon coborât

Cabina de dormit cu plafon coborât (FM-LSLP) permite extinderea suprafeței de transport deasupra cabinei. Înălțime interioară 148 de centimetri: 104 centimetri la tunelul motor.

Cabină Globetrotter

Cabina Globetrotter (FM-HSLP) oferă condiții confortabile de odihnă pe timp de noapte pentru maxim două persoane. Cabina este prevăzută cu un spațiu de depozitare suplimentar pe verticală. Înălțime interioară 201 centimetri: 157 de centimetri la tunelul motor.

Caracteristici cabină

 

Suspensia în patru puncte a cabinei
Puteți opta pentru suspensie cu arcuri elicoidale și amortizoare, suspensie cu arcuri elicoidale față și suspensie pneumatică spate sau suspensie pneumatică integrală.

Prize de aer
Priză de aer amplasată pe partea stângă, cu opțiuni de amplasare în partea superioară sau cea inferioară a cabinei. Priza de aer frontală este, de asemenea, disponibilă.

Culori cabină
Aproximativ peste 650 de culori din care puteți alege.

Scaunul șoferului
Alegeți dintre cele trei niveluri diferite de confort: Progresiv (pluș sau piele), dinamic (textil) și robust (Vinilin). Cursa pe orizontală a scaunului este de 200de milimetri și de 100 de milimetri pe verticală. Scaunul șoferului este prevăzut în echiparea standard cu tetieră, spătar reglabil și rabatabil, reglare pe verticală și orizontală, suport lombar reglabil și reglare pentru unghiul scaunului.  

Scaunul din dreapta
Alegeți dintre cele trei niveluri diferite de confort: Progresiv (pluș sau piele), dinamic (textil) și robust (vinilin). Echipat standard cu tetiere. 

Paturi
Patul de jos măsoară 70×200 centimetri.
Saltea cu arcuri separate și grosime de 16 cm și confort excelent. Puteți alege dintre trei variante: moale, semi-tare și tare.
Sunt disponibile două opțiuni de protecție pentru saltea, care îmbunătățesc confortul și facilitează strânsul mai rapid al patului.
Dimensiuni pat superior varianta confort: 70×190 centimetri sau 60×190 centimetri

Spații de stocare în interior
Spațiul de deasupra parbrizului include două compartimente de depozitare cu uși culisante, precum și patru sloturi ISO, din care unul este rezervat pentru tahograf (două sloturi ISO pe cabinele cu acces coborât). Sub patul din cabina de dormit și cabina Globetrotter veți găsi două compartimente mari de depozitare, accesibile din exterior și unul mai mare (cu un volum de 44 de litri) accesibil prin ridicarea saltelei și a capacului; iar în zona de dormit se află două spații de depozitare pentru reviste și obiecte mici. Panoul de bord conține patru spații deschise de depozitare, o cutie mică de depozitare, un compartiment cu slot DIN, un compartiment sub formă de pâlnie și un suport pentru sticle. Cabina de zi poate fi echipată cu spațiu de depozitare de 60 de litri cu deschideri de tip jaluzele pentru cască, caserola cu masa de prânz etc.

Spații de stocare în exterior
Spațiul de depozitare accesibil din exterior se află în spatele scaunului șoferului și al pasagerului.

Trapă de plafon
Cabina este echipată cu o trapă de plafon care se poate deschide la 50 de milimetri. La interior, există un parasolar perforat, care are, de asemenea, rol de plasă pentru insecte atunci când trapa este deschisă. Trapa de plafon poate fi acționată manual sau electric (opțional). De asemenea, este disponibilă o trapă de plafon din oțel, destinată transportului de construcții sau utilizării intense.

Volan 
Este disponibil în două dimensiuni: diametru de 450 mm sau 500 mm în funcție de configurația autocamionului. Volanul poate fi reglat la 90 mm în adâncime și la 28 de grade în înclinare. Cu înclinarea gâtului (opțional), volanul poate fi reglat pe verticală de la -5° la +15° – sporind, astfel, confortul șoferului. Volanul este disponibil cu sau fără airbag. Comenzile integrate în volan oferă o utilizare sigură și confortabilă a sistemului de control al vitezei de croazieră, claxonului, telefonului și a funcțiilor de pe panoul de bord și afișajul lateral.

Sistem de climatizare
Două sisteme de climatizare care acoperă toate nevoile dumneavoastră:

  • Sistem de aer condiționat controlat manual (MCC).
  • Sistem de aer condiționat cu control automat al temperaturii (ECC/ECC2). 

Sistemul de climatizare poate fi completat, de asemenea, cu aeroterme de parcare pentru cabină și motor.

Tapițerie scaun

Robustă Vinilin
Dinamic. Stofă
Modernă Pluș sau piele

Toate scaunele Comfort sunt disponibile și în versiuni cu ventilație.

Tapițerie perete

Dinamic. Stofă
Modernă Pluș sau piele

SIMȚIȚI-VĂ CA ACASĂ

Stați confortabil. Încercați scaunul. Patul. Verificați toate dulapurile. Vi se va părea incredibil să găsiți atât de mult spațiu.