TRUCKS

Sustenabilitate

 

Având zero gaze de eșapament, este ușor de înțeles de ce camioanele electrice sunt considerate o soluție pentru decarbonizare. Dar trebuie să vă întrebați întotdeauna dacă le puteți utiliza pentru activitatea pe care o desfășurați. Deci, dacă doriți să aflați mai multe despre sustenabilitate și dacă alegerea camioanelor electrice este sau nu potrivită pentru dvs., puteți căuta în lista de întrebări frecvente și răspunsuri de aici.

 

Multe companii își stabilesc obiective ambițioase privind emisiile de gaze cu efect de seră, pentru a respecta acordul de la Paris, de exemplu, iar camioanele electrice sunt una dintre modalitățile prin care le pot îndeplini. Această tehnologie este adoptată și ca urmare a reglementărilor mai stricte privind emisiile, precum și din dorința de îmbunătățire a calității aerului și de reducere a zgomotului, mai ales în zonele urbane. Un alt factor important este eficiența în transport. Camioanele electrice pot face livrări pe timp de noapte și în afara perioadelor de vârf, având acces în mai multe locuri decât cele diesel, inclusiv în incinta clădirilor. Clienții de servicii de transport sunt, de asemenea, un factor motivant, deoarece mulți și-au stabilit obiectivul ambițios de a utiliza doar vehicule cu emisii zero.

Impactul unui camion electric asupra mediului este foarte mic pe parcursul utilizării acestuia, dar ceva mai mare în timpul producției. Totuși, deoarece camioanele au rate mari de utilizare, este posibil să compenseze rapid acest lucru. Un camion electric poate atinge pragul de rentabilitate în ceea ce privește impactul climatic în mai puțin de un an, dacă utilizează electricitate din surse regenerabile sau din energie nucleară. Sistemul de transmisie electric este mult mai eficient energetic decât cel diesel și nu produce gaze de eșapament. Impactul său asupra mediului este minim dacă electricitatea utilizată provine din surse regenerabile. 

Un vehicul electric produce zero gaze de eșapament și mult mai puțin zgomot decât un vehicul cu motor cu combustie. Totuși, există emisii în timpul producției, precum și în timpul condusului, de la anvelope, frâne, uzura șoselelor etc.

Da, aproximativ 90% din impactul asupra mediului pe parcursul ciclului de viață al unui camion diesel tradițional provine din utilizare. Camioanele care funcționează cu electricitate din surse regenerabile au un impact mult mai mic. La Volvo, ne străduim să obținem materii prime extrase prin metode sustenabile și baterii produse cu un impact minim asupra climei. 

Adoptăm o abordare holistică pentru tot ciclul de viață, precum și pentru lanțul de aprovizionare, care include furnizorii, materialele, logistica, producția și reciclarea. Aceasta se referă atât la modul în care se fabrică lanțul cinematic și bateriile, cât și la materialele utilizate.

Aveți întrebări?

Dealerul local Volvo Trucks are răspunsurile. Vizitați-l, contactați-l ori solicitați-i să vă facă o vizită.