TRUCKS

Volvo Trucks
2023-02-15
2 min.
Electromobilitate
Author
Volvo Trucks

Autocamioane electrice create special pentru sarcini solicitante

Autoșasiurile electrice Volvo de mare tonaj permit și mai multe operațiuni pentru proiectarea unui autocamion electric la fel de flexibil ca în cazul altor lanțuri cinematice – și beneficiază de o manevrabilitate mai bună, niveluri de zgomot reduse și emisii zero.
 

Autoșasiurile* flexibile de mare tonaj Volvo FM ElectricVolvo FMX Electric și Volvo FH Electric fac posibilă trecerea la vehicule silențioase și cu emisii zero în aproape toate fluxurile de transport.
 

Treceți ușor la vehicule electrice

Autoșasiurile electrice pot fi optimizate pentru o gamă largă de sarcini de transport specializate, inclusiv distribuția de mărfuri, colectarea deșeurilor și lucrări de construcție. Operațiunile din aceste domenii se desfășoară adesea în orașe, unde distanțele parcurse sunt mai mici, deci ideale pentru vehiculele electrice.

Datorită posibilității de alegere a capacității exacte a bateriei necesare, poate fi creată soluția optimă și cea mai rentabilă de transport electric, corespunzătoare atât cerințelor activității, cât și sustenabilității.

Avantajele orașului și beneficiile pentru șofer

Lanțul cinematic electric este foarte receptiv, fapt pentru care autoșasiurile sunt ușor de manevrat atât în locuri înguste, cât și la numeroasele viraje din traficul urban. Deoarece produc zero emisii, autocamioanele electrice oferă un mediu de lucru mai bun pentru șoferi, fiind silențioase. Astfel, contribuie, de asemenea, la îmbunătățirea condițiilor de viață ale locuitorilor orașului. În schimb, datorită acestor calități, autocamioanele electrice pot fi utilizate în zone din oraș sau intervale orare în care alte vehicule nu pot circula.

Considerăm că o mare parte a transportului de mărfuri ar putea fi electrificată începând chiar de astăzi, iar datorită autoșasiurilor noastre, putem accelera această transformare

 

Soluție flexibilă pentru autocamioanele electrice multifuncționale

Autoșasiurile pot fi prevăzute cu două până la șase pachete de baterii, în funcție de autonomia necesară și de sarcina utilă. Cabinele sunt oferite într-o varietate de dimensiuni, în funcție de nevoi și de utilizare. Opțiunile extinse de baterie și de cabină permit un ampatament mai scurt, de până la 3.900 de milimetri. Datorită acestui lucru, precum și ofertei vaste de configurări ale punții, este posibilă personalizarea autocamioanelor pentru aproape orice sarcină de transport.

În plus, trei tipuri de prize de putere (PTO) eficiente energetic simplifică și mai mult tranziția atât pentru carosieri, cât și pentru clienți:

  1. PTO electrică: furnizează 400 V c.a. sau 600 V c.c., pentru transporturi frigorifice sau betoniere și multe altele.​
  2. PTO electromecanică: oferă oportunități excelente de furnizare a energiei în mod independent în timpul staționării sau deplasării vehiculului.
  3. PTO montată pe transmisie: se poate folosi la fel ca în cazul autocamioanelor diesel.


Rezumat: Autocamioanele electrice Volvo de mare tonaj

Modelele Volvo FH, FM și FMX Electric au o sarcină maximă în combinație (GCW) de până la 44 de tone și sunt disponibile atât ca autotractoare, cât și ca autoșasiuri. Autonomia lor este de 300 km, suficientă pentru majoritatea aplicațiilor urbane și regionale. Totuși, aceste autocamioane pot parcurge până la 500 km într-o zi normală de lucru, dacă sunt încărcate, de exemplu, în pauza de masă.

*Autocamioane cu șasiu rigid și suprastructură adăugată pentru operațiuni specifice (macara, container pentru deșeuri, betonieră, container frigorific etc.)

Doriți detalii? Autoșasiurile electrice de mare tonaj în acțiune: