Conștientizarea utilizării bateriei

Scurtul ghid de mai jos se axează pe cea mai bună utilizare a consumatorilor în timpul locuirii în autocamion și la opririle lungi, deoarece un motor oprit reprezintă o adevărată provocare pentru baterii. De asemenea, vă oferim sfaturi despre modul de a prelungi durata de viață a bateriei atunci când conduceți, despre importanța încărcării și o notă specială despre cum trebuie să gândiți și să acționați atunci când afară este frig.

Dacă urmați aceste reguli de bază, veți obține următoarele avantaje:

  • Veți exploata cu maximă eficiență bateria și îi veți prelungi durata de viață
  • Veți reduce riscul opririlor neplanificate și al imobilizărilor costisitoare din cauza energiei insuficiente a bateriei

Cinci lucruri care prelungesc durata de viață a bateriei

Reîncărcați des bateria.

Reîncărcați des bateria.

Trebuie să încărcați la maximum bateria cel puțin la fiecare 3 săptămâni. Faceți acest lucru ori de câte ori aveți posibilitatea, de exemplu, în timpul opririlor peste noapte sau în pauzele din weekenduri. O baterie complet încărcată reduce consumul de combustibil și contribuie la siguranța vehiculului.

Observați indicatoarele de stare a bateriei.

Observați indicatoarele de stare a bateriei.

Afișajul pentru șofer indică starea și utilizarea curente și trimite alerte dacă, de exemplu, starea încărcării este redusă. Urmați acest sfat – prelungește durata de viață a bateriei.

Fiți foarte atent iarna.

Fiți foarte atent iarna.

O scădere de temperatură de la +20 °C la -18 °C reduce capacitatea bateriei cu 50%. Acordați atenție suplimentară stării bateriei și monitorizați preventiv consumatorii de energie electrică atunci când vehiculul este oprit.

Opriți consumatorii care nu sunt necesari.

Opriți consumatorii care nu sunt necesari.

Orice, de la funcționarea frigiderului la încărcarea telefonului, contribuie la descărcarea bateriei atunci când motorul este oprit. Utilizați consumatorii cu chibzuință, mai ales în timpul opririlor lungi.

Alegeți modul potrivit al vehiculului în timpul opririlor:  

Alegeți modul potrivit al vehiculului în timpul opririlor:  

• Modul Parcare este întotdeauna alegerea preferată dacă nu este necesară nicio utilizare activă a funcțiilor cabinei
• Dacă aveți nevoie de acces la funcțiile cabinei, alegeți modul Locuit, dar asigurați-vă că activați modul Parcare imediat ce ați terminat
• Modul Accesorii adaugă mai multe posibilități de utilizare a funcțiilor cabinei. Totuși, utilizați-l în mod limitat, pentru a nu descărca bateria
• Amintiți-vă să gestionați în mod economic și să închideți consumatorii care nu sunt necesari!

niciuna

Doriți mai multe informații?

Dacă da, descărcați broșura noastră, Conștientizarea utilizării bateriei, sau contactați dealerul local Volvo.

Broșura Conștientizarea utilizării bateriei

Trei accesorii inteligente

Anumite tipuri de transporturi sunt foarte solicitante. Iar din cauza evenimentelor neprevăzute, poate fi necesar să utilizați mai multă energie decât ați planificat. Este practic să aveți aceste trei elemente la îndemână în vehicul.

Dispozitivul de recondiționare a bateriilor Volvo

Dispozitivul de recondiționare a bateriilor Volvo

Elimină și previne sulfatarea. Acesta vă ajută să evitați scurgerile, care ar duce la deteriorarea bateriei.

Încărcătorul pentru baterie Volvo

Încărcătorul pentru baterie Volvo

Acesta vă ajută să încărcați bateria și vă garantează furnizarea unei încărcări complete chiar și la temperaturi scăzute (spre deosebire de alternatoare). Oferim următoarele tipuri de încărcătoare (asemenea celui de mai jos):
• Încărcătoare pentru montare în vehicul;
• încărcătoare externe fără montare în vehicul. Toate încărcătoarele au minimum 20 A și au capacitatea de a evita supraîncărcarea.

Kit cu cablu de racord.

Kit cu cablu de racord.

Acest cablu de 220 V de 5 metri vă conectează autocamionul la stațiile externe de încărcare. Este util, în special, atunci când stațiile de încărcare au o poziție ciudată sau se află la distanță prea mare pentru cablurile de racord obișnuite.

Găsiți un centru service

Contactați un centru service local Volvo

Găsiți un centru service